Yaz Aylarında da Varis Tedavisi Mümkün

Yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte damarlar genişlemeye ve varis şikayetleri artmaya başladı. Varis tedavisinde uzun süre yatak istirahatı gerektiği için yaz aylarında ameliyat olmak tavsiye edilmiyordu. Ancak yeni bir yöntemle yaz aylarında da varis tedavisi mümkün hale geldi.

13.05.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-10:49) Yaz Aylarında da Varis Tedavisi Mümkün

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler, yeni yöntemler sayesinde yaz aylarında da varis tedavisinin mümkün olacağını belirtti.

YAZ AYLARINDA VARİS ŞİKAYETLERİ ARTIYOR

Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla genişleyen damarlar, varise bağlı ağrı ve şikayetlerin de giderek artmasına sebep olur. Hastaların şikayetlerinin artmasının sebebi ise tamamen kirli kanın bacakta birikmesi, yukarı doğru hareket edememesidir. Varise bağlı olarak damar şişkinliğinin yanı sıra kirli kanın bacakta göllenmesinden dolayı kramplar, renk değişiklikleri, yorgunluk hissi ve kaşıntı da yaşanır.

ÖNCELİK VARİS ÇEŞİDİ BELİRLENİR

Öncelikle ayakta yapılan Bilateral Venöz Doppler US ile varis çeşidi belirlenir. Büyük safen ven ya da küçük safen vende geri akım yani kaçak olup olmadığına bakılır. Kılcal damarların yaygınlığı ve yerleşim yerleri, varsa ilişkisi bulunan damarlar belirlenir. Perforan ven dediğimiz derin venöz sistemle ilişkili damar olup olmadığı, bu venlerde yetersizlik bulunup bulunmadığı tespit edilir. Tüm bu işlemlerin ardından çıkarılan venöz haritalama ile hastaya EVLA (EndoVenözLazerAblasyon) ya da Köpük Skleroterapi tedavilerinden hangisinin uygulanacağına karar verilir.

EVLA VE KÖPÜK SKLEROTERAPİNİN AVANTAJLARI

EVLA ve Köpük Skleroterapi tekniğinde, geleneksel tekniklerde olduğu gibi cerrahi yöntemlerle damarlar çıkarılmaz. Bu tedavi yönteminde varis oluşan damarın iç yüzeyi yakılır. İç yüzeyi yakılan damar, ateşe tutulmuş plastik gibi büzüşür ve iç yüzeyi yapışır.

EVLA tedavisinden sonra ortalama 15-20 gün, Köpük Skleroterapi tedavisinden sonra da 2-3 gün ince varis çorabı giyilmesi yeterli olur.

Sonuç olarak, EVLA veya Köpük Skleroterapi uygulanarak yaz aylarında da varis tedavisi rahatlıkla yapılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal