11.06.2021-10:28 (Son Güncelleme:11.06.2021-11:35)


1

Dört Mazlemeli Nutellalı Kurabiye

Dört Mazlemeli Nutellalı Kurabiye

Malzemeler: 1 yumurta 3/4 su bardağı Nutella 1 su bardağı un İçi İçin; 1/2 Nutella 1/4 fındık Yapılışı: Malzemelerinizi eksiksiz hazırladıktan sonra ilk olarak nutella ve yumurtayı çırpın ve unu ekleyin. Yaklaşık bir 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra 180 derecede ısıtılan fırında şekillendirdiğiniz kurabiyeleri dizin. Şekil verdiğiniz kurabiyelerin ortalına çukur açın ve nutella sürerek üzerine de fındık ekleyin ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.



2

Çubuk Krakerli Bar

Çubuk Krakerli Bar

Dört malzemeyle hazırlayabileceğiniz çikolatalı atıştırmalık barlar, ikramlarınızın en gözde parçası olacak. Malzemeler: 340 gram çikolata 226 gram tuzlu kraker 310 gram karamelli çikolata Tuz Yapılışı: Çikolatanızı güzelce eritin ve yağlı kağıt kullandığınız fırın tepsisine yayın. Üzerine de çubuk krakeri ekleyin. Hafifçe üzerlerine bastırın ve eriteceğiniz karamelli çikolatayı krakerlerin üzerine dökün. Biraz tuz ilave edin, servis etmek için buzdolabında bekletin.



3

Fıstık Ezmeli Bar

Fıstık Ezmeli Bar

Birbirine çok yakışan 6 lezzeti bir araya getirerek hazırlayabileceğiniz muhteşem bir tarif. Denedikçe bağımlısı olacaksınız. Malzemeler: 2 su bardağı Hindistan cevizi 1 su bardağı fıstık ezmesi 1/2 su bardağı tereyağı 3 ve 4 yemek kaşığı bal Yapılışı: Tereyağını eritin. Hindistan cevizi, tereyağı ve fıstık ezmesini mutfak robotunda çekin. Balı ekleyip karıştırın. Bir kaba karışımı alın. 15 dakika kadar güzelce dondurun.



4

Fıstık Ezmeli Marshmallow Kareleri

Fıstık Ezmeli Marshmallow Kareleri

Marshmallow severlerin bu tarifin karşısında heyecanlandığını biliyoruz. Kolayca ulaşabileceğiniz 6 malzeme ile kendinizi şımartacağınız muhteşem bir tatlı yapabilirsiniz. 1/4 su bardağı tereyağı 1 su bardağı fıstık ezmesi 300 gram karamela 4-5 su bardağı marshmallow Yapılışı: Tereyağı, fıstık ezmesi ve karamelayı mermali usulü eritin. Daha sonra altını kapatın ve soğumayası için bekleyin. Marshmallowları karışıma ilave edip iyice karıştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis etmek için sunumunuzu hazırlayın.



5

Karameli Muzlu Çikolata Kalıpları

Karameli Muzlu Çikolata Kalıpları

Birbirine en çok yakışan şeyler nedir diye sorsalar, muz ve çikolata diyecek birçok kişi var. Bizde onlar için muz ve çikolatayı bir araya getiren muhteşem bir tarif hazırladık. Malzemeler 4 su bardağı çikolata 2 su bardağı karamel 3 yemek kaşığı süt Tuz Yapılışı: Çikolatayı eritmekle işe başlayın. Çikolatadan biraz kenara ayırın. Kalan çikolatayı muffin kalıplarına boşaltın. Karamel ve sütü eritin. Buzdolabında beklettiğiniz kalıpları alın ve boşaltın. Karamelli karışımı kalıplara dökün 10 dakika daha dondurun. En son kalan erimiş çikolatayı da üzerlerinde dolaştırın ve üzerine tuz ekleyin. 30 dakika daha soğutup servis için hazırlayın. Şimdiden afiyet olsun.



6

Oreo Topları

Oreo Topları

En zamanların en gözde tariflerinin vazgeçilmez malzemesi şüphesiz ki oreo. Bizde sizler için pratik tarifler hazırlarken oreoya tabi ki yer verdik. Malzemeler 36 adet Oreo 1 paket krem peynir 113 gram çikolata Yapılışı: Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelecek kadar çekin. Krem peynirle birlikte bisküvileri yoğurun. Buzdolabında karışımı 10 dakika kadar bekletin. Dolaptan çıkartıp toplar haline getirin. Çikolatayı eritin. Topları çikolataya bulayın. Buzdolabında bekletin. Servis edin.



7

Ahududulu Mus

Ahududulu Mus

Yazın en güzel meyvelerinden biri olan ahududu ile hazırlayabileceğiniz hafif ekşi, kahvelerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarife bayılacaksınız. Malzemeler: 80 gram mascarpone peyniri 1/4 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı limon suyu 220 gram donmuş ahududu Yapılışı: Bütün malzemeleri mutfak robotuna alın. Pürüzsüz kıvam alana kadar çekin. Buzdolabında 3 saat dondurun.



8

Muzlu Puding

Muzlu Puding

Birçoğumuzun çocukluğunun en lezzetli anlarından biri muzlu pudingdir. Kendini mutu hissetmek isteyenlerin vazgeçilmez rutinlerinden muzlu pudingi sizler için hazırladık. Mazlemeler: 2 paket vanilyalı puding 4 su bardağı süt Vanilyalı bisküvi 5 adet muz 2 su bardağı krema Yapılışı: Pudingi paketin arkasındaki talimatlara göre hazırlayın. Kremayı çırpın. Servis edeceğiniz kasenin tabanına kremayı koyun. Üzerine muzları dilimleyip yerleştirin. Bisküvileri koyun. Sırasıyla elinizdeki malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. Buzdolabında biraz bekletin.



9

Çilekli Milföy

Çilekli Milföy

Çilek denildiğinde gözünden kalpler çıkanlar için milföyden hazırlayabiledeğiniz muhteşem bir tarif hazırladık. 4 adet milföy 1 su bardağı krema 1 paket krem şanti 2 yemek kaşığı pudra şekeri 110 gram çilek Yapılışı: Fırını 180 dereceye getirin ve ısıtın. Milföyleri ortadan ikiye ayırın ve üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Bu sırada krema ve krem şantiyi çırpıp bir sıkma torbasına alıp dondurun. Pişen hamurları soğumaya alın. Bir adet milföyün üzerine kremayı sıkın. Üzerine çilek ekleyin. Başka bir milföyle üzerini kapatın. Bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpin.



10

Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye

Sadece 5 malzeme ile hazırlayabileceğiniz, akşam çayınızı tatlandıracak muhteşem bir tarif ve yapımı bir o kadar kolay. Malzemeler: 24 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı şeker 1 yumurta 3+1/4 su bardağı un 3/4 su bardağı reçel ya da marmelat Yapılışı: Fırını 170 dereceye getirin. Tereyağı ve şekeri iyice birbirine geçecek şekilde karıştırın. İçine yumurtayı kırıp çırpma işlemine devam edin. Unu ekleyip hamur elde edin. Hamura şekil verin ve tepsiye dizin. Hamurların ortasında boşluk oluşturun. Marmelatı boşlukların içine yerleştirin. 20 dakika pişirin. Oda ısısına gelince servis edin.



11

Smores Sandviç

Smores Sandviç

Malzemeler 2 adet bisküvi 4 adet marshmallow 28 gram çikolata Yapılışı: İki adet bisküvinin arasına çikolata ve masrhmallowu yerleştirin. Mikrodalgada 10 saniye bekletin. Servis edin.



12

Kuru Kayısı Topları

Kuru Kayısı Topları

Hem pratik hem tatlı hem de kalorisi az olsun diyenler için özel bir tarif paylaşıyoruz. Malzemeler 2 su bardağı müsli 1 su bardağı kuru kayısı 60 gram tereyağı (erimiş) 3/4 su bardağı Hindistan cevizi Yapılışı: Hindistan cevizi hariç bütün malzemeleri mutfak robotunda çekin. Karışıma elinizle top şekli verin. Topları hindistan cevizine bulayın. 15 dakika buzdolabında bekletin.



13

Çikolatalı Elma Şekeri

Çikolatalı Elma Şekeri

Çocukluğumuzun bir başka vazgeçilmez tatlarından biri elma şekeri. Bizde sizleri hem o götürmek hem de ağzınızı tatlandırmak için çikolatalı elma şekeri tarifi hazırladık. Malzemeler: 2 adet elma 3+1/2 su bardağı damla çikolata 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı karamel Ceviz Yapılışı: Elmaları doğrayın. Çikolatayı tereyağıyla birlikte eritin. Elmaları çikolataya batırın. Üzerine karamel gezdirin. Cevizleri serpiştirin. 1 saat buzdolabında bekletin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR