Yavaş Yürüyorsanız Dikkat! Hastalıklara Yatkın Olabilirsiniz

Yavaş yürümek hastalık belirtisi mi? Yavaş yürümenin yaşlılıkta hastalığa daha yatkın olacağının bir belirtisi olduğunu gösteren yeni bir araştırma yayımlandı.

14.10.2019-10:33 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-11:36)

Bilim insanları yürürken yavaş olan kişilerin orta yaşlı kişilerin daha zayıf akciğer, diş ve bağışıklığa sahip olduğunu ortaya çıkardı. Genelde yavaş yürüyen 45 yaşındaki  insanların vücut ve beyinlerinin, 19 yaşlanma ölçütü üstünden yapılan değerlendirmede "hızlanan yaşlanma" göstergeleri ortaya çıktı.

YAVAŞ YÜRÜMEK NEYİN BELİRTİSİ?

Araştırmacılar genellikle yavaş yürüyen 45 yaşındaki insanların vücut ve beyinlerinin, 19 yaşlanma ölçütü üstünden yapılan değerlendirmede "hızlanan yaşlanma" belirtileri olduğunu keşfetti. Bu kişilerin akciğer, diş ve bağışıklık sistemleri aynı yaşta olan ama daha hızlı yürüyenlere oranla daha kötü halde.

Yavaş yürüyenlerin toplam beyin hacmi daha ufak, daha az beyin yüzey alanına ve beyinde daha küçük lezyonara sahipler ki bu da normalde daha yaşlı birinin beliritleri.

Bilim adamları bunun sebebinin yürüme kabiliyetinin birçok organ sisteminin etkileşimine bağlılığından kaynaklandığı inancında. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal