Antidepresanlar Kilo Aldırır mı?

Birçok psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan antidepresanlar hakkında en çok aratılan ‘antidepresanlar kilo aldırır mı?’ sorusunu sizin için cevapladık…

14.10.2019-09:23 - (Son Güncelleme: 13.08.2021-17:34)

Çağımızın en yaygın hastalıkları psikolojik rahatsızlıklar. Oldukça ciddi sorunlara neden olan psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılan Antidepresanların, kiloya neden olup olmadığı merak ediliyor. Bizde sizler için antidepresanlar kilo aldırır mı? Sorusunu cevapladık. 

Depresyon gibi psikiyatrik hastalıkların tedavi edilmesi için kullanılan antidepresanların kilo yapıp yapmadığı uzun zamandır tartışılıyor. Peki gerçekten antidepresanlar kilo aldırır mı? Gelin cevaba birlikte bakalım.

Antidepresanlar hakkında birçok şey söylenir. Kilo yaptığı da onlardan biri. Peki antidepresanlar kilo aldırı mı verdirir mi? İşte cevabı.

ANTİDEPRESANLAR KİLO ALDIRIR MI?

Bu soru, yıllarca merak edilen fakat net bir sonuca varılamayan bir konu. Son zamanlarda İngiltere'de yapılan bir araştırma da 10’dan fazla yaygın antidepresanı kullanan kişilerin, kullanmayanlar ile kıyaslandığında fazladan 2 – 3,5 kilo alma olasılığının yüzde 21 arttığını ortaya koydu.

Fazladan 2-3,5 kilonun, bazı kişileri olduğundan  kilolu veya obeze taşıyabileceğini söyleyen uzmanlar, kilolu kişilerde antidepresanın obezite riskini yüzde 29 arttırdığını vurguladı.

antidepresanlar kilo aldırır mı?

KİLO ALMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR VERMEYİZ ZORLAŞTRIYOR

Bu haplar çoğu zaman kilo almayı kolaylaştırıp kilo vermeyi ise zorlaştırıyor. Kilo probleminiz varsa bu bilgiyi muhakkak dikkate alın. Çünkü kilo alma ile depresyon, mutsuzluk bağlantılı olabiliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal