Yavaş uzayan sakallar için neler yapılabilir? Hızlı sakal uzatmak için uygulanabilecek yöntemler

Çıkmayan ya da çabuk uzamayan sakallar zaman zaman sıkıntı yaratabilmektedir. Çabuk uzamayan sakallarınız için yapabileceğiniz bazı yöntemler yer almaktadır. Ancak bunun hormonel bir sorun olabileceği göz önünde bulundurularak önce bir doktora görünmeniz daha iyi olacaktır.

30.06.2022-23:00 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-23:00) Yavaş uzayan sakallar için neler yapılabilir? Hızlı sakal uzatmak için uygulanabilecek yöntemler

Sakalların çabuk çıkmaması ya da uzamaması hormonal sorunlardan dolayı olabilir. Bu nedenle kişilerin öncelikle bir uzmana başvurulması gerekir. Ancak böyle bir durum yoksa uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntemle sakallarınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

Sakallarınızı uzatmak için uygulayabileceğiniz yöntemler

Öncelikle haftada bir kez cildinize peeling yapmamız gerekir. Cildinize uygun olan peelingi kozmetik mağazalarından  ya da internet üzerinden rahatlıkla bulabilirsiniz. Peeling cildinizdeki ölü hücrelerin gitmesine neden olarak yerine yeni kılların çıkmasını sağlayacaktır. Peeling paketi üzerinde yer alan talimatlara uyarak ürünü yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ortalama 30 dakika kadar yüzünüze uyguladığınız peelingi daha sonra yıkayınız.

Cildinizi temiz tutmak da yapabileceğiniz en önemli adımlardan biridir. Cildinizi sabah ve akşam temizlemeniz gerekir. Bunun için bir kozmetik mağazasından alabileceğiniz. Yüz temizleme jeli ile yüzünüzü yıkamalısınız. Bu şekilde yüzünüzdeki kılların çıkması ve uzaması daha kolay olacaktır.

İçerisinde okaliptüs bulunan bir krem ya da nemlendirici kullanabilirsiniz. Okaliptüs kılların daha çabuk çıkmasını sağlayacaktır. Bununla birlikte cildinizi düzenli olarak nemlendirmek de sakallarınızı daha çabuk uzamasını sağlayacaktır.

Sakal Çıkartmak İçin Ne Yapılır

Cildinizde kıl dönmesi var ise sakallarınızın da uzaması da eşit olmayacaktır. Bu nedenle yüzümüzde kıl dönmesi olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

Uyku düzeninize de dikkat etmeniz önemli bir detaydır. Hücreler özellikle gece yenilenirken sakallarınızı büyümesi de gece gerçekleşecektir. Bu nedenle bol bol dinlenmeye ve düzenli bir uykuya dikkat etmeniz gerekir.

Streste kılların yavaş uzamasına neden olur. Stresli bir yaşama sahip olan kişilerin stresten uzak durması ve egzersiz yapması önemlidir. Bu şekilde sakallarını daha hızlı uzayacaktır.

Yapabileceğiniz bir diğer yöntem ise biotin kullanmaktır. Biotin içerisinde bulunan vitaminler ile saç ve tırnaklarımız da uzamanın gerçekleştiğini göreceksiniz. Biotin sakal üzerinde de oldukça etkili bir üründür. Bu nedenle günlük olarak biotin hapı kullanabilirsiniz. Biotini eczanelerden kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak bu ürünü kullanmadan önce doktorunuza danışmakta da fayda var.

Sakal Uzatmak İçin Yapılacak Yöntemler

Biotin içerisinde bulunan B vitaminleri kıllar üzerinde oldukça etkilidir. Bu nedenle içerisinde B1, B6 ve B12 yer alan besinleri tüketmeniz de oldukça önemlidir.Beslenmenizde de protein ağırlıklı beslenmeniz gerekir. Bunun için bol miktarda et, balık, yumurta ve tavuk tüketebilirsiniz. Ayrıca beslenme düzeninde de sebze ve meyveleri önem vermeniz gerekir. Vücudumuzdaki kılların çıkması ve uzaması için yeterli düzeyde meyve ve sebze tüketmeniz gerekir.

Piyasada bulunan sakal çıkarıcı kremleri ya da ilaçları da doktor tavsiyesi ile kullanabilirsiniz.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal