Yatmadan önce enerji içeceği içilir mi, zararı var mı? Uyku öncesi Red Bull içmenin zararları

Birçoğumuz kendimizi yorgun hissettiğimizde enerji almak için Red Bull içeriz. Ancak, Red Bull tüketimiyle ilgili kafamıza takılan birçok konu vardır. Bunlardan en önemlisi de uyku öncesi içildiğinde bir zararı olup olmadığıdır. Peki, uyumadan önce Red Bull içmek zararlı mıdır? Uyku öncesinde Red Bull tüketmek vücuda zarar verir mi? İşte çok merak edilen konuyla ilgili detaylar...

22.06.2022-00:39 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-00:39) Yatmadan önce enerji içeceği içilir mi, zararı var mı? Uyku öncesi Red Bull içmenin zararları

İçerisinde kafein bulunan ürünler tükettiğimizde bunlar kan dolaşımının içine girerek tansiyonumuzu düşürür ve kan atışımızı hızlandırır. Bundan dolayı da enerji içecekleri vücudumuza zarar verir. Enerji içeceklerinin en büyük etkisi kalbe olduğu için kalp atışlarında düzensizlik ya da hızlı atışa neden olur.

Öyle ki bu etkilerin şiddeti artarsa hastanelik olmak bile mümkündür. Bundan dolayı Red Bull tüketmemeye ya da az tüketmeye özen gösterin.

Red Bull içtikten 15 dakika sonra vücutta olanlar

15 dakikanın sonunda konsantrasyon artışı başlar. Dalma ve uyuklama gibi sorunlar gün yüzüne çıkar. Aşırı tüketilen Red Bull sonucunda dalgınlık yaşanır.

 yatmadan önce redbull içilir mi

Red Bull içtikten 30 dakika sonra vücutta olanlar

30 dakikanın sonunda vücut kafeini emdiği için uyku bastırır, göz bebeklerinde büyüme olur.

Red Bull içtikten 1 saat sonra vücutta olanlar

1 saat sonra içilen enerji içeceği etkisini kaybeder. Yeniden yorgun ve bitkin hissetmeye baylarsınız. Bunun nedeni, vücudunuzun emilimi sağlaması ve sakinleşmenizdir. Kısa süreli enerjik haliniz yerini yorgunluğa bırakır.

 redbull içmenin zararları

Red Bull içtikten 6 saat sonra vücutta olanlar

Vücudunuzdaki kafeinin oranı yüzde 60 azalmış ve içtiğiniz enerji içeceği tamamen vücudunuzdan atılmıştır.

Red Bull içtikten 12 saat sonra vücutta olanlar

Kafein tam olarak biter. Yaşanan bu süreç enerji içeceğini tüketen kişilerin yaşamı ve yaşlarına göre değişiklik gösterir. Yani 20 yaşındaki bir bireyle 50 yaşındaki bir birey enerji içeceği tükettiğinde durum aynı olmaz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal