Yatarken Telefon Kullananları Bekleyen Tehlike!

Akıllı telefon bağımlılığının korkutucu bir yan etkisi daha ortaya çıktı. Doktorlar yatakta akıllı telefonla ilgilenmenin "göz felci"ni tetiklediğini belirtti.

29.10.2019-13:09 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-13:08)

Pek çok kişi uykudan evvel yatağında uzanırken akıllı telefonunda sosyal medyada geziyor, oyun oynuyor ya da bir şeyler okuyor. Fakat bu masum  alışkanlığın gözde hakeket kaybı olarak da bildiğimiz göz felcini tetiklediğini biliyor muydunuz?

AKILLI TELEFON KÖRLÜĞÜ NEDİR?

Çinli bir adamın devamlı karanlıkta telefonuna baktıktan sonra geçici şekilde körlük yaşaması üstüne doktorlar dikkat çekti. Çinli adamın doktoru Dr. Lei Tao, elektronik cihazlara uzun zaman bakılmasının göz felcine sebep olabileceğini dile getirdi. Her ay en az 20 gencin geçici körlük nedeniyle hastaneye gittiği ortaya çıktı.

"Retinadaki damarların tıkanması körlüğe sebep olan bu hastalığın ani, ciddi ve ilk belirtisi. Göz felci olarak bilinen vakanın rastlanma sıklığı her yıl biraz daha artıyor ve bilhassa gençler arasında bir hayli yaygın görülüyor. Yalnızca geçici değil, hastanın yaşam kalitesini de etkileyen kalıcı körlük oranı da bir hayli yüksek."

KÖRLÜK NASIL ÖNLENİR?

Dr. Tao, geç saatlere dek uyanık kalarak telefon, televizyon ya da bilgisayar ekranına uzun saatler bakmayarak; düzenli şekilde gözlerinizi kapatarak bu tehlikenin engellelenebileceğini söylüyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal