Yataktan Çıkamayanlar: Klinomani Nedir?

Bazı günler yataktan çıkmak istemez hatta tüm günü orada geçirmek isteriz. Bu sıklıkla yaşanıyorsa bir sorun var demektir: Klinomani.

20.11.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-11:23)

Literatürde klinomani olarak ifade edilen uykuya ya da yatağa bağlı olma durumu bazı insanlarda daha sık görülür. Peki, kimlerde görülür?

KLİNOMANİ NEDİR?

Özellikle soğuk günlerde veya hafta sonu saatler süresince yatakta kalma arzusu birçoğumuz için alışılagelmiş bir hal. Fakat klinomani şeklinde tanımlanan yataktan çıkamama sendromunda ise kötü havalarda yataktan çıkmak insanlar için tam bir işkence olabiliyor. Bu insanlar çoğunlukla gün süresince yatakta kalmak isteyebiliyor. Uyuma takıntısı manasına da gelen klinomanide insanlar yatak, yorgan ve yastıklarına aşırı bir sevgi ve bağlılık hissediyor. Klinomani sahibi insanlar sadece kötü havalarda değil, güneşli günlerde de bütün gün yatakta kalmak isteyebiliyorlar, yatak bu insanlar için koruyucu bir kalkan görevi üstleniyor. Bu şekilde bütün problemlerden, sıkıntılardan kaçabileceklerini düşünüyorlar. Hazza düşkün ya da irade zayıflığı yaşayan bazı insanlarda da bu hal sık görülür.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal