Almanya’da Skandal Olan Listeria Salgını Nedir?

Almanya 26 ülkeye satılan etlerin geri çağrılma skandalı ile gündeme gelen ve İngiltere’nin korkulu rüyası olan listeria salgını nedir?

19.11.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 19.11.2019-11:08)

Avrupa’da oldukça korkula ve ara ara salgın başlangıcı adına skandal oluşturan listeria bakterisi hakkında nasıl bulaşıldığı ve belirtileri anlatıldı.

LİSTERİA BAKTERİSİ NEDİR?

Listeriozis, Listeria monocytogenes bakterisiyle kontamine olmuş besinlerin tüketilmesiyle ortaya çıkan ciddi bir enfeksiyondur ve Birleşik Devletler’de önemli bir halk sağlığı problemidir. Her sene 1600 insan enfekte olmakta ve bunların 260’ı hayatını kaybetmektedir. Listeria monocytogenes çoğunlukla toprak ve suda yer alır. Hayvanlar hastalanmadan bakteriyi taşıyabilir fakat bu hayvanlardan elde edilen et ve süt malzemeleri gibi gıdalar kontamine olabilir. Anneleri gebelik sırasında kontamine gıdalar tüketmişse bebekler Listeriozisli dünyaya gelebilir. Nadiren yeni doğanlarda hastane orjinli bulaşma haber verilmiştir. Yiyeceklerle bulaşan pek çok mikrop mevcuttur. Bunlardan Listeria gibi bazıları öldürücü hale gelebilir. Ateş ve kas ağrılarına ek olarak ; baş ağrısı, ense sertliği, bilinç bulanıklığı, denge kaybı ve kasılmalar biçiminde semptomlar görülebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal