Yaşlılık aylığı için gereken şartlar neler? Sadece kimlikle başvurulabiliyor: Tüm vatandaşlara anında 1.084 TL ödeme yapılacak!

Türkiye’de, parasal olarak sorun yaşanlar ve bu gidişatı belgeleyen yurttaşlar, devletin sağladığı muhtelif yardım ve destek ödemeleri ile maddi ihtiyaçlarını giderebiliyor. Bu bağlamda devletin sunduğu yardım ve destek ödemeleri arasında pek çok başlık bulunuyor ve bu başlıklar arasında yaşlılık aylığı da yer alıyor.

03.03.2022-12:14 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-17:01) Yaşlılık aylığı için gereken şartlar neler? Sadece kimlikle başvurulabiliyor: Tüm vatandaşlara anında 1.084 TL ödeme yapılacak!

Türkiye’de, maddi olarak ihtiyaç sahibi olanlar ve bu durumu belgeleyen yurttaşlar, devletin sağlamış olduğu çeşitli destek ve yardım ödemeleri ile maddi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu bağlamda devletin sunduğu destek ve yardım ödemeleri arasında birçok başlık bulunuyor ve bu başlıklar arasında yaşlılık aylığı da yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile geliştirilen bu destek ve yardım ödemesinde 65 yaş üzerinde olan, çalışma gücü ve bakacak kimsesi olmayan yaşlı vatandaşlar için sosyal yardım olarak her ay belli miktarlarda ödeme yapılıyor. Yaşlılık aylığı ya da 65 yaş aylığı olarak bilinen söz konusu yardım ödemeleri, emeklilik hakkı bulunmayan 65 yaş üzeri vatandaşlara yapılıyor. 

Yaşlılık aylığı ne kadar?

2022 yılının gelmesi ile birlikte Türkiye’de asgari ücret ve emekli ve memur maaşlarına yansıtılacak olan zam oranları belli oldu. Yapılan zamlar, enflasyon verileri göz önünde bulundurularak yapıldı ve asgari ücretin de belirlenmesi ile birlikte, yardım ve destek ödemeleri de belirlendi. 2022 yılında yaşlılık aylıkları, yeni belirlenmiş olan tutarları ile şartlara uyan vatandaşların hesabına yatırılıyor. Geçtiğimiz yıl bu ödeme 828 TL olarak yapılıyordu ve bu yıl gelen güncelleme sonrasında bu ödeme 1.084 TL’ye yükseltildi.


Yaşlılık aylığı için gereken şartlar

Yaşlılık aylığına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların bu ödemeyi alabilmesi için bazı şartları da karşılıyor olması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla geliştirilen bu ödeme modelinde 65 yaş üzeri vatandaşlara ödenen yaşlılık aylığı için kişinin 65 yaş üzerinde ve emeklilik hakkının bulunmuyor olması lazım. Bu kapsamda SGK ya da herhangi bir kurumdan emekli aylığı almayan vatandaşlar gelir testi yaptırdıktan sonra ihtiyaç sahibi olduklarını belge ile göstermeleri durumunda verilen bu yaşlılık aylığından yararlanabiliyor.

Yaşlılık aylığı için nereye başvuru yapılır?

Yaşlılık aylığı almak isteyen vatandaşların gereken şartları karşılıyorlarsa, bu aylık ödemeleri için başvuruda bulunmaları gerekiyor. Söz konusu aylık için kişilerin kimlikleri ile birlikte ikamet ettikleri yerdeki İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezilerine gitmesi gerekiyor. Belgelerini tamamlayan, gelir durumunu belgeleyen ve yaş şartına uyan vatandaşlar, kimlikleri ile başvuru yaptıktan sonra onay almaları durumunda bu ödemeleri almaya başlayabiliyor.

Emekli maaşlarına oluşturulan zamların sonrasında maaş ek nakit takviyeleri de duyurulmaya başladı. Emeklinin nakit problemlerine çözüm üretmek için kamu bankalarından uygun oranlar sunulmaya başlandı. Emeklinin bütün nakit gereksinimlerine yönelik avantajlı oranlarla sağlanan kredinin Halkbank üzerinden sunulması hedefleniyor. 5.000 TL'ye kadar olan nakit gereksinimleri bağlamında bütün emeklilerin en iyi oranlardan yararlanması sağlanacak. Peki emekli maaşına ek nakit desteği nasıl alınır?


Emekliye 5 bin lira destek ödemesi

Halkbank emekli promosyonu fırsatlarından yararlanmak isteyenlere özel aylık maaş civarlarına göre değişik miktarlarda ödemeler gerçekleştirilmektedir. 1.500 TL ve altında maaş alanlara özel 500 TL, 2.500 TL ve üstünde ödeme alanlara ise 750 TL'ye kadar nakit promosyon verilmektedir. Maaş taşıma işlemlerinin sonrasında bütün SGK emeklilerinin 3 sene amacıyla en yüksek emekli promosyon oranlarından yararlanması mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal