Yaşlandırmayı geciktiren: Moringa çayı nedir ve nasıl tüketilir? Moringa çayı faydaları nelerdir?

Uzak Doğu ülkelerinde ve Hindistan’da çokça tüketilen moringa bitkisi çayı, şifalı bitkiler kategorisinde üst sırada yerini alıyor. Peki moringa çayı nedir ve nasıl tüketilir? Moringa çayı faydaları nelerdir? Sorularının cevaplarını sizler için hazırladık. İşte detaylar…

20.02.2024-16:02 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-16:02)

Moringa oleifera olarak da bilinen Moringa bitkisi, anavatanı Hindistan olan ve Pakistan, Nepal, Filipinler gibi birçok ülkelerde de yetişen şifalı bir bitki türüdür. Doğu ülkelerinde çoğunlukla; diyabet, kalp hastalığı, anemi, artrit (romatizmal hastalık) gibi hastalıkların tedavisinde ve önlenmler alma noktasında nesiller boyunca kullanılmış bir bitki türüdür. Üstelik Moringa’nın, koza ve meyvesinden tutun da, kök kısmı, kabuğu, yaprakları, tohumu ve çiçekleri yenilebiliyor.

Moringa çayının faydaları!

Moringa çayı faydaları nelerdir

Sindirim sisteminde önemli bir rolü üstlenen moringa, sağlıklı bir sindirim sistemini destekleyebilecek antiinflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahip bileşikler içerir. Sindirimin daha sağlıklı ve işlevli bir şekilde gerçekleşmesinde fayda sağlar. Japonlar tarafında çokça tüketilen bu bitki, metabolizma hızını artırmaya yardımcı olabileceğini ve bunun da kilo yönetimine katkıda bulunabileceği öne sürülüyor.

Yaşlandırmayı geciktirir!

Yüksek bir metabolizma hızı, vücudun kalorileri daha verimli yakması anlamına gelir. Moringa yaprağı, doğal bir anti-aging yani yaşlanma karşıtı üründür. Düzenli olarak moringa çayı içenlerde cildin yaşlanması yavaşlandığı ifade edilirken, çayın olumlu etkileri saç ve tırnakta da gözle görülür şekilde kendisini gösterdiği belirtiliyor. Moringa tozu cilt maskesi şeklinde de kullanılabilir. Beyin fonksiyonlarının ve sinirsel sistemin korunmasında da faydaları olduğu bilinmektedir. Bu nedenle alzheimer hastalığının tedavisinde de kullanılır. Üstelik antioksidan özelliği ile karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Moringa çayı nasıl tüketilmelidir?

Moringa çayı faydaları nelerdir

Ülkemizde çoğunlukla poşet çay şeklinde satılmakta olan moringa çayı, kullanımı ve hazırlanması son derece kolay ve pratiktir. 1 fincan sıcak suyu kaynatın. Kaynamış suyun içine 1 adet moringa çayı atın ve 4 dakika demleyin. Demlendikten sonra doğrudan içebilirsiniz. Yemeklerden 30 dakika önce içilmesi önerilen bu çayı günde 2 fincandan fazla tüketmemekte fayda var. Moringa çayı fazla tüketildiği zaman vücuda mide ağrısı, bulantı, ishal gibi bir takım zararları olabiliyor. Bu bitki çayını tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Kronik hastalığı ve düzenli ilaç kullananların ise ayrıca dikkat etmelidir.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal