Uzman doktordan çocuk yetiştirme konusunda altın değerinde tavsiyeler!

Çocukların yapılarında enerji birikimi olduğunu ifade eden uzman isimler, çocuğun bunu sağlıklı bir şekilde spor ve egzersizle desteklemesi gerektiğini vurguluyorlar. Medicana Bahçelievler Hastanesi Endokrinoloji Bölümünden Uzm. Dr. Şerare Arbatlı, ailelerin çocukların spor ve egzersize olan ilgilerini desteklemesi ve onlara uygun aktivite seçenekleri sunmaları gerektiğini ifade etti.

20.02.2024-14:54 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-14:54) Uzman doktordan çocuk yetiştirme konusunda altın değerinde tavsiyeler!

Çocuklarda çeşitli hastalıkların bunlarda başlıca olanı obezitenin önlenmesinin, sadece bireysel düzeyde alınan kararlarla değil, aynı zamanda toplumun genel kültürel ve sosyal yapısıyla da yakından ilişkili olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Şerare Arbatlı, yemek kültürü gelişmiş ve büyük porsiyonlar ile birlikte yüksek kalorili gıdaları tüketen bir kültürün var olduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda başka bir kültürün ise daha dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının ön planda olduğunu belirten Arbatlı, ekonomik durumun da beslenme alışkanlıklarını etkileyebileceğini sözlerine ekledi.

‘‘Çocuklara erken yaşta yemek kültürü öğretilmeli’’

Çocuk nasıl yetiştirmeli

Çocukların daha erken yaşta sağlıklı beslenme alışkanlığı ve kültürünün sağlanması gerektiğini söyleyen Arbatlı, şunları kaydetti: "Bu, dengeli bir diyetin yanı sıra doğal ve işlenmemiş gıdaların tercih edilmesini içerir. Çocuklara, sebzeler, meyveler, tam tahıllar ve protein kaynakları gibi besleyici gıdaların önemi anlatılmalıdır. Aileler, çocuklarına yemek pişirme becerilerini öğretmeli ve onları alışverişe dahil etmelidir. Aileler, çocuklarına düzenli fiziksel aktivite yapmaları için teşvik etmeli ve destek olmalıdır. Bu, çocukların spora katılmasını teşvik etmek, ailece yürüyüşe çıkmak, bisiklet sürmek veya oyunlar oynamak gibi etkinliklere zaman ayırmak anlamına gelir. Aileler, çocukların spor ve egzersize olan ilgilerini desteklemeli ve onlara uygun aktivite seçenekleri sunmalıdır."

Doğru iletişim çocukların dünyasını olumlu etkiliyor!

Çocuk nasıl yetiştirmeli

Çocukların duygu ve psikolojik dünyasında aile içi iletişim ve desteğin önemli bir yer edindiğini belirten Arbatlı, doğru iletişimin çocukların duygusal sağlığını ve beslenme alışkanlıklarını olumlu yönde etkilediğini aktaran Arbatlı, "Aile bireyleri, çocukların duygularını anlamalarına ve ifade etmelerine destek olmalıdır. Ayrıca, aileler, çocukların stresle başa çıkmalarına ve duygusal yeme gibi zararlı alışkanlıklardan kaçınmalarına yardımcı olacak stratejiler geliştirmelidir" şeklinde önemli açıklamalarda bulundu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal