Yasin Börü Davasında Sanıkların Cezası Belli Oldu

Yasin Börü davasında savcılık mütalaası bildirdi. 20 zanlı için "canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi.

28.05.2021-13:02 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-13:02) Yasin Börü Davasında Sanıkların Cezası Belli Oldu

İhtiyacı olan ailelere kurban eti dağıtımı yapan Yasin Börü ile beş arkadaşı, 2014 yılında HDP'nin çağrısıyla başlayan 6-8 Ekim Olaylarında canice katledildi.

Henüz 16 yaşında olan Yasin Börü, saldırganlardan kaçarak bir apartmana sığınmak istedi. Fakat adeta gözü dönmüş terör destekçileri, onun önce yaşamına son verdi, bununla kalmadı binanın üçüncü katından aşağı attı. Bunu yapmakla da kalmayan kalabalık topluluk, Yasin Börü'nün cesedini yakıp arabaya üstünden geçti.

Börü ile beş arkadaşının yaşamına son vermesiyle alakalı davaya, Yargıtay’ın 25 zanlıyla ilgili verdiği bozma hükmünün akabinde devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki mahkemede savcı mütalaasını verdi. 20 zanlıyla ilgili "canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek" kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. Kaçak olan üç zanlının da dosyalarının ayrılması talep edildi, iki zanlının da beraatı istendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal