Çavuşoğlu'nun Atina'dan Önce Batı Trakya'ya Gitmesi Yunan Medyasında

Yunan basını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretinde önce teyakkuz durumuna geçildi.

28.05.2021-12:42 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-12:42) Çavuşoğlu'nun Atina'dan Önce Batı Trakya'ya Gitmesi Yunan Medyasında

Yunanistan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretini beklerken, bir taraftan da Türkiye'nin Kıbrın adımına karşı Avrupa'da olan müttefikini harekete geçirdi.

Kathimerini gazetesi, Türkiye'nin Dışileri Bakanı Çavuşoğlu'nun ziyaretiyle ilgili faaliyetleri çoktan yaptığını ve Türk basınının da Dedeağaç'tan başlayacak programa oldukça ilgi gösterdiğini belirtti.

Ziyaret daha gerçekleşmeden Yunan basınının manşetlerine taşındı. Newpost yayın organı, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ziyaretlerine ilişkin servis ettiği haberine  'Çavuşoğlu bir gazeteci ordusuyla Batı Trakya'ya inmeye hazırlanıyor: Muhtemel bir rövanş için diplomatik teyakkuz' başlığını attı.

Çavuşoğlu'nun Atina'dan Önce Batı Trakya'ya Gitmesi Yunan Medyasındafg

Pazar günü Batı Trakya'daki Dedeağaç'a havayolu ile gidecek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sonrasında da Gümülcine'ye gidecek. Ziyaretin Atina bölümü de Pazar akşamı başlayacak.

Yunan emniyeti Batı Trakya ve başkent Atina'da olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı, basına yansıyan haberlere göre pek çok bölgede bomba aram çalışmaları yapıldı.

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, Pazar akşamı Mevlüt Çavuşoğlu'nu akşam yemeğinde konuk edecek. Pazartesi sabahı da 2 bakan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le görüşecek.

ABD İLE SLOVAKYA GERİ ÇEKİLDİ 

Dışişleri bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ile Nikos Dendias'la beraber 2 ülkenin diplomatlarının Türk-Yunan münasebetlerini değerlendireceğini yazan Kathimerini gazetesi, Türkiye'deki bir eğitimin haberini de manşetine taşıdı.

Kathimerini gazetesi, Konya'da 24 Mayıs 2021 tarihinde günü başlayan uluslararası Anadolu Ankası 2021 eğitiminin katılımcılarından ABD ile Slovakya'nın organizasyondan geri çekildiğini belirtti.

Tanea gazetesi de aynı haberi 'İlginç gelişme: Slovakya tatbikattan çekiliyor çünkü Türkiye KKTC'yi getirdi' başlığıyla servis etti, Slovakya'nın hızlı bir reaksiyon gösterdiğini iddia etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal