500 Kişinin Önünde İnfaz Etti!

Dünyada tartışmalara neden olan Kuzey Kore lideri Kim jong-un yasa dışı müzik sattığı gerekçesiyle bir kişinin infazına karar verdi.

28.05.2021-12:23 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-12:23) 500 Kişinin Önünde İnfaz Etti!

Acımasız kararları, uyguladığı yöntemler, ülkesindeki bir çok insanın yasa dışı yollarla kurtulmak istercesine Kuzey Kore'den kaçmaya çalışması haberleri, tüm dünyanın gözlerini Kuzey Kore'nin sert lideri Kim Jong-un üzerine çevirmişti. Kuzey Kore'den gelen bir haberden sonra tekrar gündeme gelen Kim Jong-un hakkında tartışmalar oldukça arttı.

YASA DIŞI MÜZİK VE FİLM SATMIŞ

Geçtiğimiz haftalarda Lider Jong-un, batı dünyasına ve kapitalizme karşı tepkisini belli etmek için , bu kültüre ait dar kot pantolon, markalı tişörtler, dövmeler, boyalı ve dikilmiş modelli saçlar yasaklanmıştı. Halkını bu kadar kısıtlayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bu sefer de yasa dışı müzik ve film satmak ile suçlanan bir vatandaşın idamına karar verdi.

500 KİŞİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Yabancı kaynaklarda yer alan habere göre, görevliler infazı, Kuzey Kore'deki Gangwon eyaletinde 500 kişilik kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdi. İdam edilen adam 40 gün önce Güney Kore içeriğine sahip CD ve USB'leri gizli şekilde satarken ''halk birimi'' liderinin kızı tarafından yakalanmıştı. Yapılan bu olay, anti-sosyalist eylemler nedeniyle Gangwon eyaletindeki ilk infaz olarak kayıtlara geçti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal