Yarın hava nasıl olacak? 27 Mayıs 2022 Cuma MGM hava durumu

Hava durumunda yaşanan değişiklikler vatandaşları hava durumuna bakmadan dışarıya çıkarmıyor. Her an yağmur yağması beklenen şehirler planlarını meteorolojinin açıkladığı hava duruma göre yapmaktadır. Trakya, İç Ege Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde, İç Anadolu bölgesi, İstanbul'un Anadolu yakasında gök gürültüsü ve sağanak yağış bekleniyor. 27 Mayıs 2022 Cuma hava durumu nasıl? Bugün hava nasıl? 27 Mayıs 2022 hava durumu haberimizde yer almaktadır

26.05.2022-21:17 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-21:17) Yarın hava nasıl olacak? 27 Mayıs 2022 Cuma MGM hava durumu

Meteorolojiden uyarılar gelirken sağanak yağış, rüzgar ve sıcaklık artış için önlemler alınması tavsiye edildi. Yurdun belli bölgelerinde sağanak yağış etkisini gösterirken bazı bölgelerinde ise hava sıcaklığı 40 derecelere dayanmaktadır. İç Anadolu, Ege, Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara bölgesinde 27 Mayıs Cuma günü hava durumu nasıl? İşte detaylar...

Meteorolojiden gelen uyarılar

Yerel kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların bu akşam irtibatıyla başlamasıyla Trakya'da yerel rüzgarlar kuvvetini arttırmaya devam ediyor. Yağış anında devam eden kuvvetli rüzgar nedeniyle trafiklerde aksamalar yaşanması olası durumlardır.

Hava sıcaklığı: Güneydoğu Bölgesinde hava sıcaklıkları 1-3 derece artarken diğer kesimlerde hava durumlarının stabil devam etmesi bekleniyor.

Rüzgar: Akdeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun güneyinde yer alan kesimlerde ara ara gelen kuvvetli rüzgarlar etkisini gösterecek.

27 Mayıs hava durumu

Marmara bölgesi

27 Mayıs Cuma günü parçalı bulutlu olan Marmara bölgesinde Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'un Anadolu bölümünde sağanak yağış ve gök gürültüsü etkisini gösterecek. Yaşlar bu akşam itibariyle Edirne'de başlaması tahmin ediliyor.

Ege bölgesi

Ege bölgesinin iç kesimlerinde yer yer bulutlar boy gösterirken sağanak ve gök gürültüsü yağışa dönüşecektir.

Akdeniz bölgesi

Batı Akdeniz'in iç kesimlerde Cuma akşamı yağış bekleniyor. Doğu Akdeniz de ise Toroslar'ın olduğu yerlerde bulutlar gökyüzünü kapsayacak ve sağanak yağış başlayacaktır.

27 Mayıs hava durumu

İç Anadolu bölgesi

27 Mayıs Cuma günü İç Anadolu bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava durumu görülürken şehirler arasında en yüksek sıcaklık Eskişehir'de 30 dereceyi bulmaktadır.

Doğu Anadolu bölgesi

Öğle saatlerinde Erzincan'da başlayacak olan sağanak yağış ve gök gürültüsü tahminler doğrultusunda gün boyu devam edecektir.

Güneydoğu Anadolu bölgesi

Az bulutlu, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı bekleniyor. Bölgede en yüksek sıcaklı Şanlıurfa'da 30 derece olarak kayıtlara geçti. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal