Suriye'ye sınır ötesi operasyon düzenlenecek mi? Sondakika MGK toplantı kararları 26 Mayıs 2022

Suriye'ye bir operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceği ile ilgili Milli Güvenlik Kurulu toplantısı merakla araştırılıyor. Peki MGK toplantı kararları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

26.05.2022-20:22 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-20:22) Suriye'ye sınır ötesi operasyon düzenlenecek mi? Sondakika MGK toplantı kararları 26 Mayıs 2022

İnsanlar merakla gündemin Suriye olduğu Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Peki toplantı sonucu ne oldu? Suriye sınırına operasyon düzenlenecek mi? Milli Güvenlik Kurulu toplantı sonuçları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Suriye sınırına toplantı düzenlenecek mi

Milli Güvenlik Kurulu'nun Suriye sınırına operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceği ile ilgili toplantı üç saat sürdü. Toplantı sonucunda yapılan açıklama şu şekilde; "Güney sınırımızda devam eden ve edilecek harekat komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacı gereği olduğu belirlenmiştir. Uluslararası ittifaklarda her zaman müttefiklik ruhu ve hukuku yerine getirecek Türkiye'nin aynı sorumluluk ve samimiyeti müttefiklerden beklediği de vurgulanmıştır. Terörizme destek vererek, uluslararası hukuku ihlal etmekte olan ülkeler bu tutuma son verme, Türkiye'nin güvenlik hassasiyetlerini de dikkate alma çağrısında bulunulmuştur."

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal