Yarın hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da kar kaç gün sürecek? 3 Mart Türkiye geneli hava durumu: Meteoroloji uyardı fırtına ve kar kapıda!

İstanbul'un belirli bölgelerinde etkili olan kar yağışı sonrası gözler 1-2-3 Mart 2022 hava durumuna çevrildi. Meteoroloji günlük tahminlere göre; önümüzdeki 5 gün boyunca bazı illerimizin beyaz örtüyle buluşacağı belirtildi.

02.03.2022-11:24 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-17:59) Yarın hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da kar kaç gün sürecek? 3 Mart Türkiye geneli hava durumu: Meteoroloji uyardı fırtına ve kar kapıda!

Vatandaşlar "1-2-3 Mart 2022 hava durumu ile İstanbul'a ne zaman kar yağacak, kaç gün sürecek?" sorularına cevap aramaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan raporda akşam saatlerinde yağmur beklentilerinin olduğu bildirildi. Peki, 1-2-3 Mart 2022 hava durumu ile İstanbul'a ne zaman kar yağacak, kaç gün sürecek? 

İstanbul hava durumu tahminleri bugün mega kentin bazı yerlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle gündeme geldi. 1-2-3 Mart 2022 tarihlerine ilişkin raporda karlı havanın beklenmediği ifade edilirken "1-2-3 Mart 2022 hava durumu ile İstanbul'a ne zaman kar yağacak, kaç gün sürecek?" soruları yanıt aranmaya başlandı. Öte yandan sıcaklıkların batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece artacağı kaydedildi.

Hava durumu tahminleri 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısının yüksek kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

Buzlanma

Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Isparta, Konya, Kırşehir, Çorum, Amasya, Samsun, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Batman ve Siirt çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. 

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ riski bulunmaktadır. 

Hava sıcaklığı

İç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. 

Rüzgâr 

Genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. 

Kar yağışı beklenmiyor 

Önümüzdeki 4 gün içerisinde İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal