Yargıtay'dan emsal karar: Dedikoduya mahal vermek boşanma sebebi sayıldı!

Evli olmasına rağmen başka bir kadınla ilişki yaşadığı yönünde dedikodu çıkan ve buna izin verdiği ileri sürülen koca, boşanma davasında kusurlu bulundu.

06.04.2022-11:29 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-14:26) Yargıtay'dan emsal karar: Dedikoduya mahal vermek boşanma sebebi sayıldı!

Yargıtay'dan emsal nitelikli bir karar alındı. Boşanma davasında, hakkında başka biriyle ilişki yaşadığı yönünde dedikodu çıkan ve buna izin verdiği ileri sürülen eş kusurlu sayıldı.

Bir süredir şiddetli geçimsizlik yaşadıkları gerekçesiyle karşılıklı olarak boşanma davası açan çiftin mahkemesinde emsal niteliğinde bir karar alındı. Davacı eşe karşı davalı erkeğin sadakatsiz davranışları olduğuna dikkat çeken Aile Mahkemesi, tarafların boşanmasına hükmederek, erkeğin tam kusurlu olduğuna dikkat çekti.

Boşanma Davası

Davacı erkek kararı temyiz edince devreye giren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Erkeğin evli olmasına rağmen, başka bir kadınla ilişki yaşadığı yönünde çıkan dedikodulara sessiz kalmasının kusur olduğuna hükmetti.

Oy birliği ile hükmedildi

Söz konusu emsal nitelikli kararda: "Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle davacı-davalı erkeğe kusur olarak yüklenen sadakatsizlik vakıasının başka bir kadınla isminin dedikoduya karışmasına izin verme niteliğinde olduğunun ve davacı-davalı erkeğin yine tam kusurlu olduğunun anlaşılmıştır. Yerinde bulunmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına oy birliği ile hükmedilmiştir." ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal