Yargıtay yaşanan olayı 'Haksız Tahrik' olarak nitelendirdi! Avukatı açıklamalarda bulundu: 'İki ihtimal var!'

Kadir Şeker, kadına şiddetti durdurmak için Özgür Duran'ı engellemeye çalıştığı esnada Kadir Şeker, Duran'ı öldürmüş ve 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. Yargıtay bu kararı bozdu.

03.06.2022-09:03 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-09:24) Yargıtay yaşanan olayı 'Haksız Tahrik' olarak nitelendirdi! Avukatı açıklamalarda bulundu: 'İki ihtimal var!'

Konya'da bir parkta kadına şiddeti engellemek için müdahalede bulunmuştu. Kadir Şeker, kadına şiddetti durdurmak için Özgür Duran'ı engellemeye çalıştığı esnada Kadir Şeker, Duran'ı öldürmüş ve 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. Yargıtay bu kararı bozdu.

Yaşanan olayı "haksız tahrik" olarak nitelendirdi

Yargıtay 1. Ceza Dairesi , cezayı fazla buldu. Yaşanan olayı "haksız tahrik" olarak nitelendirerek cezanın indirimini en üst seviyeden uygulanmasını istedi. Yargıtay'ın kararı bozmasıyla beraber tüm dikkatler Şeker'in tahliye olup olmayacağına çevrildi. 

Yaşanan olayı

İki ihtimal var

Kadir Şeker'in avukatı Konya Baro Başkanı olan Mustafa Aladağ, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Aladağ, yaptığı açıklamalarda iki ihtimalden bahsetti. Aladağ, Yargıtay 1. Ceza Dairesi haksız tahrik indiriminin azami hadden ya da azami hadde yakın uygulanmasını istedi. Kadir'e 12 yıl ceza verildiğini düşündüğümüzde iyi hal indirimi ile birlikte cezasının 10 yıla düşeceğini bekliyoruz. Mahkeme, infaz yasasına göre, 2.5 yıldır tutuklu olduğu süreyi göz önüne alıp düzenleyeceği tensip tutanağı ile Kadir'i, duruşmaya çıkmadan tahliye edebilir. Ya da duruşma gününde hükümle birlikte Kadir'in tahliyesine karar verebilir." ifadelerini kullandı.

İki ihtimal var

Tahliyesi daha kuvvetli bir ihtimal

Aladağ, açıklamalarına devam ederken, Bu daha kuvvetli bir ihtimal. Bunun sebebi de yeni verilecek karara da tarafların itiraz hakkı var. Mahkemenin Yargıtay'ın kararına uyacağı beklentisindeyiz. Diğer ihtimal de hükümle birlikte tutukluluk devamına karar da verebilir. Her ne kadar bunu istemesek de bu da bir ihtimal. Temyizde geçeceği süre, alacağı zaman, kesinleşme süresi dikkate alındığında Kadir'in hükümle birlikte tahliyesi daha kuvvetli bir ihtimal. Bu saatten sonra meşru müdafaa ya da yaralama ve benzeri başka bir ceza beklenmiyor." ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal