Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı HDP'nin Kapatma Davası Hakkındaki Dosyayı Hazırladı!

Son dakika gelen haberlere göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı HDP'nin kapatılması konusundaki dosyayı Anayasa Mahkemesine iletti.

29.11.2021-16:42 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-17:06) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı HDP'nin Kapatma Davası Hakkındaki Dosyayı Hazırladı!

Son dakika gelen bilgilere göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı HDP'nin kapatılması davasında esas hakkında görüşünü AYM'ye iletti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada hakkındaki görüşlerini Anayasa Mahkemesine gönderdi

BEKİR ŞAHİN HDP KAPATILSIN ÇAĞRISINI YENİLEDİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Bekir Şahin'in HDP'nin kapatılma talebini yenilediği belirtilirken konu ile ilgili şu açıklamalara yer verildi; "HDP'nin temelli kapatılması talebiyle açılan davaya ilişkin olarak özetle, davalı partinin ön savunmasında belirtilen itiraz ve taleplerin reddi, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği anlaşılan HDP'nin temelli kapatılması, partinin kapatılmasına beyan, faaliyet ve eylemleriyle neden olan iddianamemizde açık kimlik ve üyelik bilgileri ile partideki görevleri belirtilen kişilerin temelli kapatılmaya ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren beş yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamayacaklarına karar verilmesi istemlerini içeren esas hakkındaki görüşümüz Anayasa Mahkemesine sunulmuştur."

DEVLET BAHÇELİ HDP KAPATILSIN ÇAĞRISI YAPMIŞTI

MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, 'HDP kapatılsın' çağrısını tekrarlayarak, ‘Şiddeti ve terörü siyasal bir araç olarak kullanan, anayasal düzeni yıkmak amacıyla şiddeti savunan partilerin bu çerçevenin dışında tutulması hukuk devletinin vazgeçilmez gereğidir. İşlenen faillerin ve sonuçlarının dikkate alındığında HDP'nin kapatılması milli iradeye aykırılık teşkil etmeyecektir’ dedi. 

HDP’NİN KAPAMA DAVASI SÜREÇİ NASIL DEVAM EDECEK?

Kapama davası kapsamında savunmasını Anayasa Mahkemesine sunan HDP, şimdi kritik süreci bekliyor. Savunmasını Anayasa Mahkemesine sunduktan sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geri görüş bildirisi bekleyecek olan HDP, ardından da yetkililere sözlü savunma yapacak. Parti tarafından verilen ön savunma sonrası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, esas hakkındaki görüşünü sunacak. Ardından bu görüş HDP'ye gönderilecek. Belirlenecek bir tarihte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, sözlü açıklama, HDP yetkilileri de sözlü savunma yapacak. Bütün bu sürecin ardından raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun AYM üyelerine dağıtılmasının ardından başkan Zühtü Arslan toplantı için bir gün belirleyecek, üyeler belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak. HDP hakkındaki kapatma davasını 15 kişiden oluşan AYM heyeti karara bağlayacak. Siyasi parti kapatma davası sonucunda verilen karar, ilgili siyasi partiye tebliğ edilecek ve Resmî Gazete'de yayımlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal