Yargıtay çaydanlığın silahtan sayılmasına karar kıldı!

Evli çift, çeşitli sebeplerden dolayı şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından Rafet Gürsoy, çaydanlığı eşine doğru fırlattı. Zeliha Gürsoy, çaydanlık darbesi sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

23.05.2022-12:15 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-12:15) Yargıtay çaydanlığın silahtan sayılmasına karar kıldı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde ikamet eden evli çift, çeşitli sebeplerden dolayı şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı. Ağustos 2018 tarihinde evli çift çay içtikleri sırada tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından Rafet Gürsoy, çaydanlığı eşine doğru fırlattı. Zeliha Gürsoy, çaydanlık darbesi sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

"Basit tıbbi müdahale ile giderilemez”

Zeliha Gürsoy, hastane kaldırıldıktan sonra doktorlar tarafından tedavi altına alındı. İlk müdahalenin ardından doktorlar gerçekleşen yaralanma için "basit tıbbi müdahale ile giderilemez” raporu verdi. Yaşanan bu olaydan sonra Zeliha Gürsoy, eşinden şikayetçi oldu. Şikayetinin üzerinden 2 hafta geçtikten sonra Zeliha Gürsoy şikayetini geri çekti. 

3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası

3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası

Zeliha Gürsoy şikayetini geri çekmiş olsa da Eşme Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı. Mahkeme, çaydanlığı silahtan saydı ve Rafet Gürsoy'a "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 13 ay 15 gün hapis cezası kararını verdi. Karara yapılan itiraz ile dosya İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi'ne gitti. İstinaf Mahkemesi, hapis cezasını kaldırarak, sanığın 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğine hükmetti. İstinaf'ın kararı sonrasında hükümle ilgili olarak temyiz başvurusunda bulunuldu. Dosya, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne geldi.

Çaydanlığın silahtan sayılmasına karar verildi

Temyiz incelemesini yapan daire, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi'nin kararını hukuka uygun olduğuna vurgu yapılarak, sanığın, haksız tahrik hükümlerinin üst hadden uygulanmasının gerektiğine, yaralama kastı olmadığına yönelen ve yerinde görülmeyen temyiz sebeplerinin reddiyle, hükmün onanmasına karar verildi. Kararla birlikte çaydanlığın silahtan sayılması da Yargıtay kararları arasına girmiş oldu

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal