Yardım Etmeye Gittiği Sırada Hayatından Oluyordu!

Aksaray'da iki aracın karışmış olduğu trafik kazasında yaralılara yardım etmek adına koşan Samet Hakyol (20) yaralılara müdahale ettiği esnada bir başka aracın çarpması sonucu otomobilin altında kaldı.

13.11.2021-13:55 - (Son Güncelleme: 13.11.2021-14:01)

Kaza, Hacılar Harmanı Mahallesi Aşık Molla Caddesi'nde meydana geldi. Elde edilen bilgilere göre, Taşpazar Mahallesi istikametinden Otogar istikametine seyir halinde olan henüz sürücüsü ve plakası tespit edilemeyen otomobil ile Kerziban Avan (37) idaresindeki otomobil çarpıştı. Söz konusu kazada sürücü ile birlikte araçta yolcu olarak bulunan arkadaşı Hatice Topaç (40) yaralanırken, diğer sürücü de aracı ile birlikte olay yerinden kaçtı.

YARDIM İÇİN KOŞTU ARACIN ALTINDA KALDI

Bu esnada yoldan yaya olarak geçmekte olan Samet Hakyol yaralılara yardımcı olmak için olay yerine hızlı bir şekilde geldi. Yaralılara müdahale etmiş olduğu esnada sırada aynı istikametten gelmekte olan İbrahim Ethem Özay (26) yönetiminde bulunan otomobil kazaya müdahale eden yaya Samet Hakyol isimli şahsa çarptı. Çarpmanın etkisi ile Samet Hakyol otomobilin altında kalırken, bu esnada Samet Hakyol'a çarpan araca da Sinan Önemli (20) idaresinde olan otomobil ile Murat Akyol (43) yönetiminde bulunan otomobil çarptı.

BEŞ ARAÇLIK ZİNCİLEME KAZA

Toplam olarak beş aracın karışmış olduğu kazada araç altında kalan Samet Hakyol’a ilk müdahale ise vatandaşlarca yapıldı. Araç altında kalan Samet'i gören vatandaşların 'Yaşıyor' diye nidaları da yürekleri burktu. Çevrede bulunan vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine pek çok ambulans, polis, itfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi geldi. Kısa bir süre içerisinde olay yerine gelen kurtarma ve sağlık ekipleri hem araç altında kalan Samet Akyol'u hem de araçlardan birinde sıkışan yolcu konumunda bulunan Hatice Topaç'ı (40) sıkıştıkları yerden çıkardı.

1'İ AĞIR OLMAK ÜZERE TOPLAM 9 YARALI

Kerziban Avan (37), Sinan Önemli (20), Murat Akyol (43), Hatice Topaç (40), Emine Anıl (21), Emin Rıza Pişkin (21), Yasin Bayram Anıl (17), Muhammed Said Demirbaş (27) ile yaya Samet Hakyol (20) olmak üzere toplam olarak dokuz kişinin yaralı bir şekilde kurtulduğu kazada yaralılar ambulanslar ile Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine taşındı.


Burada tedavi altına alınan yaralılardan Samet Hakyol’un durumunun bir hayli ağır olduğu öğrenilirken kazaya karışan araç sürücüsü Kerziban Avan'ın 2.25 promil alkollü olduğu belirlendi.

Polisin inceleme yürütmüş olduğu kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal