Yaranın Üstüne Şeker Serperseniz...

Şeker hep ağzımızı tatlandıran ve fazlası zarar bir şey olarak aklımızda yer alır. Ancak yaranın üstüne döktüğünüz azıcık şeker tahmin edemeyeceğiniz etkiler bırakıyor.

27.08.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-11:59) Yaranın Üstüne Şeker Serperseniz...

Şeker sadece tatlandırmak için kullanılmaz. Hiç tahmin edemeyeceğiniz onlarca yarara sahiptir. Mesela yaranızın üstüne döküldüğünde yaranızı iyileştimesi gibi.

ŞEKERİN HİÇ BİLMEDİĞİNİZ KULLANIM ALANLARI

Ağzımız yandığında acımız azalsın diye telaşla bir şeyler alırız ağzımıza. Aslında böyle hallerde yiyeceğiniz bir tutam şekerin daha iyi sonuç verdiği belirtiliyor. Ya da sıcak kahveden, çaydan veya herhangi farklı bir şeyden damağınız yandığında bir tutam şeker ağza atmak veya kesme şekeri damağınıza dayamanın acıyı azalttığı anlatılıyor.Şekerin hem bakteri yok etme hem de acıyı yok etme gibi bir niteliği vardır. Yaranızın üstüne bir tutam şeker dökerek yaranızı iyileştirebilirsiniz. Doğal yöntemlerle ellerinizin yumuşacık olmasını arzu ediyorsanız, aynı oranda şeker ve zeytinyağı ile ellerinizi biraz ovun. Ellerinizi yıkadığınızda harika neticelerle karşılaşmış olacaksınız. Yağlı boya veya başa çıkması zor bir şeyle elleriniz pislendi ve gününüzün kâbus olacağını fark ettiniz hiç üzülmeyin. Sabunla beraber elinize biraz koyacağınız şekerle kirlerden rahat bir şekilde kurtulacaksınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal