Gece Uyanıp Yemek Yiyenler Dikkat! Yeme Bozukluğunuz Olabilir

Uykunuzdan uyanıp kendinizi buzdolabının başında bulanlardan mısınız? Yeme bozukluğu olarak bildiğimiz uykudan uyanıp yemek yeme alışkanlığı beraberinde neleri getirir? Akşam yemeği yemenize rağmen gece de acıkıyorsanız yapmanız gerekenleri derledik.

27.08.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-11:33) Gece Uyanıp Yemek Yiyenler Dikkat! Yeme Bozukluğunuz Olabilir

Gece yeme bozukluğu sendromunda çoğunlukla uyku bozuklukları ve uykuda nefesin kesilmesi gibi sorunlar yaratır.  Bu durumun görüldüğü bireylerde yedikten sonra suçluluk, sıkıntı, gerginlik, karamsarlık ve sinirlilik hali gibi duygusal durumlar gözlemlenebilr.

Sabah tok uyanırlar!

Bu durumu sık sık yaşayan kişilerde en garip durumlardan biri de sabah tok karınla uyanmalarıdır. Gece yeme bozukluğu bireyin günde birkaç öğünü atlamasına neden olur. Sabah doyacak kadar gıda alamayan kişi, akşam ve gece saatlerinde yemek ihtiyacı karşı konulmaz olur. Sabah tok uyanan insanlar günlük alması gerekli kalori miktarını akşam yemeğinin ardından yediği atıştırmalıklardan almak ister.

Nasıl tedavi edilir?

Gece yeme bozukluğu sendromu tedavi edilirken belirginn bir yöntem yoktur. Çoğunlukla farmolojik ve psikolojik tedaviler iyi gelir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağaı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal