Yapay zekanın ülkelerin siyasi seçimlerinde yer verilmesine teknoloji şirketlerinden açıklama geldi!

Yapay zekanın kullanım alanındaki çerçeve geniş bir hal almaya başladı. Eğitimden, siyasete, hastanelerden, otomotiv sektöründe kendisine sağlam bir yer edindi. Fakat güvenilirliği ve aldatıcı yanıtları dünyadaki 20 önemli teknoloji şirketlerini harekete geçirdi. İşte detaylar…

17.02.2024-11:37 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-17:34)

Dünya devi şirketleri; Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok ve X'in de aralarında bulunduğu 20 teknoloji şirketi, dünya genelinde bu yıl düzenlenecek seçimlerde yapay zekanın aldatıcı şekilde kullanımına karşı ortak şekilde mücadele etme kararı aldıklarını duyurdu.

‘‘Yapay zekanın seçimlere müdahale etmesini önleyeceğiz!’’

Yapay zeka seçimde yer verimesi

Şirketlerden gelen ortak açıklamaya göre, 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda (MSC 2024) önde gelen teknoloji şirketlerinin, aldatıcı yapay zeka içeriklerinin 40'tan fazla ülkede 4 milyardan fazla seçmenin oy kullanacağı bu yılki seçimlere müdahale etmesini önlemeye yardımcı olma sözü verdiklerini açıkladı.

Yapay zekanın aldatıcı bilgilerine karşı önlem alınacak! 

Yapay zeka seçimde yer verimesi

Yapılan açıklamaya göre, 20 teknoloji şirketinin zararlı yapay zeka içeriklerini tespit ederek karşı koymak için birlikte çalışma sözü verdiklerini duyurdular. Şirketler tarafından, "2024 Seçimlerinde Yapay zekanın Yanıltıcı Kullanımıyla Mücadeleye Yönelik Teknoloji Anlaşması"nı imzaladığının bilgisini veren açıklamada, anlaşmanın seçmenleri aldatmak amacıyla yapay zeka tarafından oluşturulan zararlı içeriklere karşı teknolojinin kullanılmasına yönelik bir dizi taahhüdü içerdiği bilgisi paylaşıldı.

Anlaşmayı imzalayan şirketler!

Anlaşmanın çevrim içi toplulukları zararlı yapay zeka içeriklerine karşı korumaya yönelik önemli bir adım olduğu ifade edilerek; Adobe, Amazon, Anthropic, Arm, ElevenLabs, Google, IBM, Inflection AI, LinkedIn, McAfee, Meta, Microsoft, Nota, OpenAI, Snap, Stability AI, TikTok, Trend Micro, Truepic ve X'in anlaşmayı imzalayan şirketler olduğu kaydedildi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal