Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?

Yanmış tencere ve tavalarınızı pratik bir şekilde temizlemenize yardımcı olacak yöntemleri sizin için bir araya getirdik. Yanmış tencere nasıl temizlenir? Tencereden yanık nasıl çıkarılır? Detaylar haberimizde...

15.05.2020-15:35 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-15:11) Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?

Mutfakta yemek yaparken başka bir işle meşgul olup ocaktaki yemeği unutarak tencere veya tavalarınızın yanmasına neden olabilirsiniz. Ancak endişe etmenize hiç gerek yok. Bu ufak kazanın üstesinden kolaylıkla gelebileceğiniz çözüm yollarını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...

KARBONAT İLE TENCERE TEMİZLİĞİ

Yanmış olan tencerenizi henüz sıcakken ocaktan alın ve tahta bir kaşık yardımıyla kalıntıları temizlemeye çalışın. Biraz soğuduktan sonra tencerenin yanık olan kısımlarını tamamen kaplayacak şekilde karbonat dökün. 3-4 su bardağı suyu da ekleyerek ocakta kaynatmaya başlayın. Yapışan yanık kirlerinin yumuşadığını göreceksiniz. Daha sonra kirli suyu dökerek bir fırça ya da sünger yardımıyla ovalayın. İşte bu kadar!

BULAŞIK MAKİNESİ TABLETİ

Yanmış tencerelerinizi çizmeden temizlemenizi sağlayacak bir diğer yöntem de bulaşık makinesi tabletleridir. Teflon tencere ve tavalar için kullanabileceğiniz bu yöntem çiziklerin önlenmesini sağlar. Yanmış tencerenin veya tavanın içerisine bir miktar su koyun ve tablet deterjanı da içerisine atın. Daha sonra bu suyu kaynatıp bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün yanıkları tahta bir kaşık yardımıyla temizleyebildiğinizi göreceksiniz. Temizlediğiniz tencerenizin içerisine 1 bardak karbonatlı su ekleyerek bir gece daha bekletirseniz tamamen temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

LİMON VE TUZ

Kararmış veya yanmış tencerelerinizi temizleyebileceğiniz en pratik yöntem ise bütün mutfaklarda bulunan limon ve tuz karışımıdır. Yapmanız gereken tek şey yanmış tencere veya tavanıza 2 yemek kaşığından biraz daha fazla limon suyu ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyerek yarım saat bekletmeniz. Bekledikten sonra bir sünger yardımıyla ovalayarak temizleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal