Teflon Tencere ve Tava Bakımı Nasıl Yapılır?

Yeni alınan teflon tencere ve tava ürünlerini kullanmadan önce sudaki kireç ve minerallerden kaynaklanabilecek lekelerin oluşmasın engellemek ve teflonun zararlı etkilerini akıtmak için çeşitli yıkama yöntemleri yapılmaktadır. İşte yeni alınmış teflon tencere ve tava nasıl temizlenir sorusunun cevabı…

11.02.2020-15:17 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-14:57) Teflon Tencere ve Tava Bakımı Nasıl Yapılır?

Teflon yapısı gereği hassas bir mutfak malzemesidir. Metal aletler teflon tencerelerin çizilmesine neden olur. Bu nedenle teflon tencereleri tahta kaşıklarla kullanmak gerekir. Yeni alınan teflon tencere ve tavaların zararlı kimyasal maddelerden arındırmak için uygulayabileceğiniz yıkama yöntemlerini sizin için bir araya getirdik…

TEFLON TENCERE VE TAVA BAKIMI

  • Yeni aldığını teflon tencere, tavalarınızın içerisine bir miktar süt koyup kaynatmanız teflonun zehrinden arındırılmasına yardımcı olur.
  • Teflon tava, tencerelerinizin içerisine su miktarının fazla olacak şekilde, bir miktar karbonat ve sirke ekleyip bekleterek kısık ateşte kaynatın. Daha sonra yıkama işlemine geçer köpüklü deterjan ile yıkayın.
  • Tencere, tavanın içerisine su koyarak; muz kabuğu, 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edin ve kaynamaya bırakın. Daha sonra yıkayıp durulayın.
  • Antibakteriyel özelliğe sahip olan sarımsağı teflonun içerisine dilimleyin. Üzerine yarısına kadar su ilave edip kaynamaya bırakın. Kokusunu geçirmek içinse bulaşık deterjanı ile yıkayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal