Yanmış Mutfak Eşyalar Nasıl Eski Hale Döndürülür?

Mutfaktaki eşyalar yanar ve iz kalırsa çöpe atmaya gerek yoktur. Onun yerine evde bu eşyaları eski haline döndürebilirsiniz.

05.11.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-11:01)

Yanmış mutfak eşyalarını eski hale döndürmek için evde bu yöntemi deneyebilirsiniz. İşte, yanmış tencere ve tavaları eski hale çevirme…

YANMIŞ MUTFAK EŞYALAR NASIL TEMİZLENİR?

Yanmış olan yerin yarısı dolacak biçimde su doldurunuz. Tablet biçimindeki bulaşık makinesi deterjanından katın. 10 dakika kaynatınız ve bir gece dinlendirdikten sonra durulayınız. Yanıkların geçtiğini fark edeceksiniz. Yanığın üstü örtene dek içerisine sirke dökünüz. Kapağını örtüp bir gece dinlendirmeniz bütün yanıkların geçmesi için yeterli olacaktır. Sirkenin keskin olmasına özen gösterin. Evvel yanıkları telli süngerle kazıyınız. İçine 1 su bardağı miktarında karbonat koyunuz. Yanmış alanın yarısına dek su doldurunuz. Tencere veya tavanın kapağını örtülü tutarak 3 veya 8 saat arasında dinlendirmeye bırakınız. Bir defa daha telli süngerle yanıkların tamamı çıkana dek ovalayarak temizleyiniz. Tencere veya tavanın içine bolca sıvı deterjan sıkınız. Bir miktar sıcak su katarak köpürmesini sağlayınız. Bir gece dinlenmeye aldıktan sonra sünger desteği ile temizleyiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal