Yangınla mücadelede Orman Özel Harekat ekibi kuruldu! ''Yangınlara karşı daha hazırlıklıyız''

Yangınla mücadelede 462 kişilik ''Orman Özel Harekat ekibi'' kuruldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi toplantı düzenledi. İşte haberin detayları...

17.05.2022-09:49 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-09:49) Yangınla mücadelede Orman Özel Harekat ekibi kuruldu! ''Yangınlara karşı daha hazırlıklıyız''

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Fatih Ormanı Kampüsü'nde 2022 Yılı Orman Yangınları Hazırlık Değerlendirme Toplantısı düzenlemiştir. Düzenlenen toplantıya, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsa Tatlıcan ile beraber çok sayıda davetli katılmıştır. Türkiye'nin ağaçlandırmada Avrupa'da birinci, dünyada da dördüncü sırada yer almış olduğunu kaydeden Bakan Kirişçi şöyle aktardı: 

Gücümüze güç katıyoruz

''Bu yıl yangınlarıyla mücadelede özellikle teknoloji yoğunluklu bir strateji izleyeceğimizin altını çizmek istemiyorum. Yangınlara karşı hava ve kara gücümüzü daha da güçlendiriyoruz. 39 olan helikopter sayımızı 55'e, uçak sayımızı 3'ten 20'ye, İHA sayımızı 4'ten 8'e yükselttik. Rezerv güç olarak 25 helikopter, 2 uçak ve 1 İHA hazırda beklemektedir. Yani hava gücü olarak hazırlıklarımız tamdır. Yangınların söndürülmesinde en önemli güç olan karadan müdahale ekiplerini de önemli ölçüde artırdık. Orman teşkilatı başta olmak üzere, jandarma, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlarımıza yangınlara karşı eğitim verdik. Bu eğitimlere 21 bin teşkilat mensubumuzun yanı sıra 20 bin askeri personel ve 100 bin gönüllü vatandaşımız katıldı. Yeni katılacak 5 bin işçi, 283 mühendis ve 1500 orman muhafaza memuru ile ekiplerimizi daha da güçlendiriyoruz. Kara gücümüzü toplamda 1350 arazöz, 692 iş makinesi ve 2 bin 270 ilk müdahale aracıyla güçlendirdik. Karayolları Genel Müdürlüğü koordinasyon çerçevesinde rezerv güç olarak 185 dozeri, 12 su tankerini, 25 greyderi, 1913 ekskavatörü ve 229 treyleri hazırda bulunduruyoruz. AB Sivil Koruma Mekanizması üyesi olmamız hasebiyle acil durumlarda bu mekanizmanın havuzundaki uçaklardan yararlanmaktayız.'' diye aktardı. 


Orman Özel Harekat ekibi kuruldu

''Attığımız önemli adımlardan biri de yangınlara karşı profesyonel mücadele edecek ORKUT ekiplerinin kurulmasıdır. Özel eğitimlerden geçen 462 kişilik bu ekip, yangında ulaşılması zor bölgelere ilk müdahalede aktif rol oynayacaktır. Ayrıca 150 kişilik yangın uzmanı da operasyonu sahada anlık veriler ışığında yönetecektir.'' dedi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal