Yandex Navigasyon Özellikleri

Yandex navigasyon özellikleri nelerdir? Yandex navigasyon nasıl kullanılır?

02.05.2018-17:55 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-17:56) Yandex Navigasyon Özellikleri

Yandex Navigasyon bilinen navigasyon uygulamalarının bir benzeridir aslında. Her zaman fark oluşturan uygulamaların farklı paradigma ile çalıştığı bilinen bir gerçektir. Bu uygulamayı diğer uygulamalardan ayırt eden birçok özellik mevcut. Bu özellikleri de sizler için derledik…

YANDEX NAVİGASYONU ÖZELLİKLERİ

Trafik Fonksiyonu

Ücretsiz Olması

Bütün uygulama marketlerinde ve internette olması

Veriyi Doğru Okuması (Tahmini Veriler Dahil)

Güncel Kalmak

Kurumlar Kategorisi

Sesli Arama

Sosyal İletişim İmkanı Vermesi

YANDEX NAVİGASYONU NASIL KULLANILIR?

Yandex Navigasyonu yüklemek için uygulama mağazalarına girerek, Yandex tarafından yayınlanan resmi uygulamayı cihazlarınıza yüklemeniz gerekli. Yüklemeyi gerçekleştirmenizin ardından da uygulamayı kullanabilmek adına konum bulmanın da aktif duruma getirilmesi gerekli. Bu şekilde uygulama ilk başta yerinizi tespit ediyor ve daha sonrasında gitmek istediğiniz yerler konusunda size yol tarifi sunuyor.



OTOMATİK KULLANMA TALİMATI

Yandex Navigasyon seyir halinde iken  “YANDEX” kelimesi söylenmesi taktirin de arama moduna geçebiliyor. Bu sayede seyir güvenliği konusunda ellerinizi kullanmadan uygulama üzerinden çok kolay bir şekilde arama yapabiliyorsunuz. Fakat bu özellik için çok verimli diyemem zira seyir halinde iken bazen yanlış anlamalar sonucu sizden habersiz aktif hale gelip navigasyon ekranınızı kapatabiliyor yada çok farklı bir yere konumlandırabiliyor. Ancak ayarlardan bu özelliği kapatabilmeniz mümkün.   

Alternatif rota belirleme açısından da sizi bazen hiç bilmediğiniz görmediğiniz ara sokaklara sokabiliyor. Fakat bunu sadece ana arterlerde, trafik yoğunluğu yüksek olduğu zaman yapıyor buda bazen işe yarıyor. Bu ara sokaklardan geçerek hedefinize, hiç trafiğe girmeden ulaşmanız mümkün oluyor.

Trafikte yaptığımız denemeler sonucu İstanbul Göztepe’den, Ümraniye Trabzon park istikametine doğru yaptığımız yolculukta, Yandex Navigasyon bize ilk olarak varış saatini 17:21 olarak gösteriyordu fakat yoğun bir trafik vardı ve kullanıcılar 17:17’de yoğun trafiğe rağmen yakalanmadan, akşam saati olmasına da rağmen hedeflerine ulaşmayı başardılar.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal