Yağsız ve sağlıklı bir vücut için bu 8 besin öneriliyor! Bu besinler yağları su gibi yakıyor

Yağsız ve sağlıklı bir vücut için bu 8 besin öneriliyor! Uzmanlara göre bu besinler yağları su gibi yakıyor. İşte yağ yakan 8 mucize besin...

20.06.2022-16:55 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-16:55) Yağsız ve sağlıklı bir vücut için bu 8 besin öneriliyor! Bu besinler yağları su gibi yakıyor

Yaz mevsiminde sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak isteyenler hızlı kilo vermeye yardımcı olarak besin türlerini merak ediyor. Hızlı ve sağlıklı kilo verilmesine yardımcı olacak besinleri internet üzerinden araştıran insanlara uzmanlardan besin önerileri geldi. Uzmanlara göre bu besinler yağları su gibi yakıyor. Yağsız ve sağlıklı bir vücut için bu 8 besin öneriliyor.

Yağsız ve sağlıklı bir vücut için tüketilecek besinler

Yağ yakan besinler

Greyfurt

Kalori bakımından düşük olan greyfurtlar besin değeri açısından yüksek olmakla kalmayıp kilo vermeyi de kolaylaştıran meyvelerden birisidir. Diyet yapmaya hazırlanan kişilerin listelerinde greyfurt olmazsa olmazdır.

Greyfurt ile yağ yakımını kolaylaştıracak içecek yapımı

Malzemeler

1 litre su

2 greyfurt

2 portakal

1 limon

2 yemek kaşığı sirke

Limon, greyfurt ve portakal suları 1 litrelik suyun içerisine boşaltılır. Sonrasında ise içerisine 2 yemek kaşığı sirke ilave edilir. Hazırlanan karışım kahvaltı ve akşam yemeğinden sonra 1’er bardak şeklinde tüketilebilir.

Yağ yakan besinler

Yeşilçay

Kilo verme denince en çok bilinen besinlerden birisi de yeşilçaydır. Yeşilçay içen kişilerin metabolizması daha hızlanacaktır.

Malzemeler

1 çorba kaşığı yeşil çay

1 su bardağı içme suyu

1 çay kaşığı toz zencefil

1 adet çubuk tarçın

8 damla taze limon suyu

1 çay kaşığı bal

Kaynatılan suya yeşil çay ilave edilir. Kaynayan yeşil çay fincana dökülür ve üzerine zencefil, tarçın, limon ve bal ilave edilir. Günde 2 kere bu karışımı tüketebilirsiniz.

Yağ yakan besinler

Elma sirkesi

Metabolizmanın hızlanmasını ve haliyle yağ yakımının da kolaylaşmasını sağlayan elma sirkesi aç karnına tüketilmelidir.

Ballı elma sirkesi tarifi

Malzemeler

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı bal

1 bardak ılık su

Bir kapta bulunan suyun içerisinde tüm malzemeler ilave edilir. Bal eridikten sonra karışım içmeye hazır olacaktır. Her sabah 20 dakika öncesinde aç karnına olacak şekilde içilebilir.

Yağ yakan besinler

Balık

Omega-3 bakımından zengin olan balıklar aynı zamanda kiloların da en büyük düşmanlarından birisidir. Balıkta bulunan amino asitin kilo vermeyi sağlayan ana madde olduğu ifade ediliyor.

Yağ yakan besinler

Elma

Yüksek oranda lif içeren bir besin olan elmalar kalorisi en düşük seviyede meyvelerden birisidir. Kan şekerini düşürmesiyle bilinen elmalar aynı zamanda yağların daha hızlı erimesini sağlar. Her öğün öncesinde ve sonrasında tüketilmelidir.

Yağ yakan besinler

Avokado

Bir çok yemekte sos olarak da tüketilebilen avokadolar kendi başlarına tüketilmeleri halinde kilo vermeye en çok yardımcı olan meyvelerden birisidir. Avokadonun tüketilmesi tokluk hissini arttırdığından kilo verme hızını da arttırmaktadır.

Yağ yakan besinler

Kırmızı biber

Sindirim sisteminin dostu olan kırmızı biberler, düşük kalorili besin türlerinden birisidir. Kırmızı biberler vücuttaki oksijen miktarını arttırmakta ve dolayısıyla da yağ yakımını hızlandırmaktadır.

Kırmızı biberli zayıflama kürü tarifi

Malzemeler

3 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber

3 tane taze limonun suyu

3 su bardağı kaynatılmış sıcak su

Malzemelerin tamamı boş olan bir kapta karıştırılır. Günde 3 bardak olacak şekilde tüketilebilir.

Yağ yakan besinler

Yumurta

Kahvaltıların vazgeçilmez öğünlerinden olan yumurtalar hem çiğ hem de pişmiş tüketilerek kilo verilmesini sağlamaktadır. Yüksek protein değerine sahip olan yumurtalar bu özellikleriyle kilo verilmesine yardımcı olur.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal