Hamilelikte güneş kremi kullanılır mı? Hamilelikte güneş kremi kullanmanın zararı var mı? Hamileler için en ideal 8 güneş kremi

Hamilelikte, anne adaylarının değişen hormon seviyelerinden dolayı ciltleri normale göre daha çok hassaslaşır. Hassaslaşan cilt direk güneşle temas kurduğunda ise ciltte lekeler oluşur. Bundan dolayı hamilelerin güneş kremi kullanarak ciltlerini korumaları gerekiyor. Peki, hamileler hangi güneş kremini kullanmalı? İşte hamileler için en ideal güneş kremleri...

21.06.2022-00:18 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-00:18) Hamilelikte güneş kremi kullanılır mı? Hamilelikte güneş kremi kullanmanın zararı var mı? Hamileler için en ideal 8 güneş kremi

Birçok anne adayı, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanmak istese de bunun yan etkileri olup olmayacağından korkuyor. Uzmanlar, hamilelerin güneş kremi kullanabileceklerini, fakat güneş kremi seçerken dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Peki, hamileler güneş kremi seçerken neye dikkat etmeli? Detaylar haberimizde...

Hamilelikte güneş kremi kullanmak zararlı mı?

Hamile kadınların cildi, güneşten kaynaklı leke oluşumuna karşı çok hassastır. Bundan dolayı günlük hayatın her alanında güneş kremi kullanılması gerekiyor.

Her zaman olduğu gibi, hamilelikte de güneş kremi kullanmanın önemine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Çağlar Helvacıoğlu konuyla ilgili şunları söylüyor:

“Güneş yanıklarından ve güneşin tehlikeli yanlarından korunabilmek için anne adayları güneş kremlerinden faydalanabilir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken şey güneş kremlerinin içeriğidir. Bazı güneş kremleri oxybenzone, çinko oksit veya titanyum dioksit gibi bileşenler içerdikleri için hamilelik dönemi için pek güvenilir olduğu söylenemez. Birçoğu içerisinde ciddi kimyasal maddeler barındıran güneş kremleri hamilelikte kaçınılması gereken kremler olduğu için hamilelikte güneş kremi seçerken bazı noktalara dikkat etmek gereklidir.”

 hamilelerin kullanabileceği güneş kremleri

Hamileler güneş kremi seçerken nelere dikkat etmeli?

Dr. Çağlar Helvacıoğlu hamilelikte güneş kremi seçerken şunlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor:

- Güneş kremini cilt tipine uygun seçmek gerekiyor,

- Kremde mutlaka UVA ile UVA koruyucusu olmalı,

- İçinde parfüm, paraben, alkol olmamalı,

- Kolaylıkla emilen ve tabaka bırakmayan özelliği olmalı,

- İçerisinde oksibenzon olmamalı. Bu madde, bebeğin gelişiminde probleme, doğum kusurlarına, düşük yapmaya, kalp hastalığına, hipertansiyon ile tip iki diyabete neden olabilir,

- Kremin mutlaka su bazlı olması gerekmektedir.

 hamileler için güneş kremi tavsiyesi

Hamilelikte tercih edilmesi gereken 8 güneş kremi

Hamilelikte tercih edilebilecek en iyi güneş kremleri şunlardır:

- Solante Pregna: Hamileler için özel üretilen krem, güneşten gelen zararlı ışınları engellemek için yüksek düzeyde koruma sağlar.

- Bioderma Phototerm Max: Parfüm ve paraben içermeyen bu krem bütün cilt tipleri için uygundur.

- La Roche Posay Anthelios: Özel filtresi ve yatıştırıcı antioksidan içeriğiyle cildinizi güneşe karşı koruma altına alır. İçerisinde oldukça yoğun UV koruması vardır.

- Roc Soleil Protexion Anti-Brown: Lekelere karşı savaşan bu krem, leke problemli ya da lekelenmeye müsait ciltler için idealdir.

- Omega V50: Fiziksel koruma özelliğinden dolayı çocuklar, hamileler ve emziren annelerin kullanımına uygun bir üründür. İçerisindeki provitamin B5, E vitamini, Jojoba yağı, Omega9, Omega3, Omega7, papatya ile Celndula yağları cildi nemlendirerek, güneş lekelerine karşı koruma sağlar.

- Sinoz güneş koruyucu: İçerisindeki bitkisel aktifler, üre ve zerdeçal sayesinde güneş hasarını önler.

- Sebamed Sun: Açık tenli hamileler için en uygun kremdir. İçeriğindeki deniz planktonlarıyla cildi nemlendirerek kurumasını engeller.

- Avene Emulsion: Tüm cilt tiplerine uyan krem, içeriğindeki su sayesinde cilt bariyerini desteklemektedir. Paraben içermemesi de hamileler tarafından tercih edilmesindeki en önemli etkendir.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal