Yağmacıların başı belada: İHA’lar afet bölgesinde denetimde

Deprem bölgelerinde yaşanan yağma ve hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi için yerli üretim İHA’lar havadan denetimlere başladı. Afet bölgesinde İHA’lar göz açtırmıyor.

16.02.2023-16:58 - (Son Güncelleme: 16.02.2023-17:12) Yağmacıların başı belada: İHA’lar afet bölgesinde denetimde

Türkiye, deprem felaketiyle sarsıldığı 6 Şubat’tan bu yana afet bölgesindeki enkaz kaldırma ve depremzedelere yardım etme gibi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremleri bile fırsata çeviren bazı yağmacı ve hırsızlar için ise yerli üretim insansız hava araçları (İHA)  devreye girdi. Vatandaşları hem maddi hem de manevi olarak yıpratan bu olaya karşı gece gündüz deprem bölgelerini gözlemleyen İHA’lar olası vakaları anında tespit ediyor. 

İHA’lar afet bölgesinde denetimde 

Deprem etkisi ile boş kalan dükkanlardan temel ihtiyaç dışında eşya taşıyan yağmacılar için ekipler harekete geçti.

Tespit edilen şahıslara gereken ceza verilirken Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, sıkı bir önlem daha aldı.

Deprem Bölgesi İHA

Kent genelinde ve ilçelerde devriye görevini yürüten ekipler, hırsızlık ve yağma olaylarına karşı enkaz alanlarında ve hasar gören binaların önünde nöbet tutuyor.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama

İHA’larla havadan denetimlerine devam eden Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, İHA görüntülerine de yer verdiği paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

’’Nurdağı ilçemizde Emniyet Genel Müdürlüğü İHA'larıyla can ve mal güvenliğine karşı işlenebilecek muhtemel asayiş suçlarının engellenmesi ile trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerimiz 7/24 devam ediyor.’’

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal