Yağlı Ciltler Nasıl Temizlenmeli?

Yağlı cilt, en zor ve en sorunlu cilt türlerinden biridir. Akne, siyah nokta türü cilt problemlerinin yaşanma ihtimali yağlı ciltlerde daha fazladır. Peki, yağlı ciltler nelere dikkat etmeli, cildini nasıl temizlemeli? İşte yağlı ciltler için bakım önerileri…

16.02.2019-15:03 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-14:57) Yağlı Ciltler Nasıl Temizlenmeli?

Yağlı cilt, en zor ve en sorunlu cilt türlerinden biridir. Akne, siyah nokta türü cilt problemlerinin yaşanma ihtimali yağlı ciltlerde daha fazladır.

Peki, yağlı ciltler nelere dikkat etmeli, cildini nasıl temizlemeli? İşte yağlı ciltler için bakım önerileri…

Cilt temizliğini abartmayın

Yağlı cildi olan kişiler en büyük ön yargılardan birisi ne kadar temizlerlerse temizlesinler ciltlerini tam olarak temizlenmiş hissedememeleridir. Fakat yüzünüzü sık sık yıkarsanız cildiniz, ihtiyaç duyduğu yağı elde edemeyecek ve bu yüzden sürekli yağ üretecek. Bu durumda da size siyah nokta ve sivilce sayısı artacaktır.

Alkol içeren toniklerden uzak durun

Yağlı ciltli kişilerin en büyük hatalarından birisi alkol içeren tonikler tercih etmeleridir. Fakat alkol içeren tonikler anlık bir ferahlama sağlasa bile aslında cildinizdeki doğal yağları ortadan kaldırır. Bu durumda cildiniz daha fazla yağ üretimi yapmaya başlar. Sonuç olarak yağlanma ve cilt sorunları artış gösterir.

Nemlendiricinizi kesinlikle kullanın

Yağlı ciltlerin nemlendirici kullanmaması yapılan en büyük hataların başında geliyor. Unutmamalısınız ki yağlı ciltler de temizlendikten sonra nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Yapmanız gereken sadece yağlı ciltler için üretilmiş nemlendiriciler kullanmak.

Keseleme ve ovalama yapmayın

Yağlı ciltlilerin düştüğü yanlışlardan birisi de cilt temizliği sırasında keseleme ve ya ovalama uygulamaları yapmalarıdır. Bu durum cilt yapınızı hasara uğratır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal