Yağlı Boya Nasıl Yapılır?

Tuvale yağlı boya nasıl yapılır, yağlı boya teknikleri nelerdir konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

26.05.2018-17:01 - (Son Güncelleme: 26.05.2018-16:46) Yağlı Boya Nasıl Yapılır?

Tuvale yağlı boya nasıl yapılır, yağlı boya teknikleri nelerdir detaylar haberimizde...

YAĞLI BOYA YAPMA TEKNİKLERİ NELERDİR?

 Yağlı boya resmi çizmek isteyen herkese önce fotoğraf ile çalışması söylenir. Bu sayede hava değişimi ve ışık ayarlamalarını yapmak kolaylaşacaktır. Eğer fotoğrafın hepsini tuvale çizmek zorunda değilseniz istediğiniz gibi pbjeleri ekleyip çıkarabilirsiniz.

Eliniz pratikleşince ve alıştıkça açık havada ve doğada resimleri yapmaya başladığınız zaman ortaya doğal resimler çıkacaktır. 

Birçok sanatçının eserlerine bakıldığında, uzakta kalan figürler daha soluk, yakın olanlar ise daha net çizgiler ve koyu renklerden meydana gelir. Sanatçıların kullandığı bu teknik sayesinde gerçeklik duygusu gelişir. Yakın planda kalan objeler ve nesnelerde canlı renkler, uzakta kalanlarda ise beyaz ve mavi tonlarını kullanmak doğru olacaktır.

TUVALE YAĞLI BOYA NASIL YAPILIR?

Yağlı boya resime başlarken öncelikle tuvale ana hatları çizin ve nötr tonalrı kullanın bu sayede resim tamamlandığında çizgiler görünmeyecektir. Koyu renkleri kullanacağınız bölgeyi seçtikten sonra seçmiş olduğunuz koyu renkleri sırasıyla uygulayın. Bu sayede resim şekillenmeye başlayacak. Derinlik ve gerçeklik oluşturabilmek için uzakta olan bölgeleri açık mavi ile fulu bir görünüme sokun.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal