Boyoz yapımı, boyoz yumurta, boyoz izmir, gerçek boyoz hamuru tarifi, boyoz tarifi detaylar haberimizde...

BOYOZ İZMİR

Boyoz, İzmir'e ait olan yağlı un da denilen yöreye özgü bir hamurişidir.

Boyoz, 1492 İzmir'e taşınan Sefarad Yahudilerinin yaptıkları bir hamur işi olarak biliniyor.

Boyoz'un ıspanaklı ve peynirli çeşitleri çokça tüketilmektedir.

BOYOZ YAPIMI, BOYOZ TARİFİ

Malzemeler

  • 500 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3/4 su bardağı ayçiçek yağı

GERÇEK BOYOZ HAMURU TARİFİ

Hazırlanışı

  1. Elenen unu karıştırma kabına alın. Tuz ve toz şeker ilave edin.
  2. Una yavaş yavaş ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  3. Yaklaşık 10-15 yoğurmuş olduğunuz hamur kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacak.
  4. Hamurunuz hazırlandıktan sonra iyice sarın ve 20 dakika bekletin.
  5. 20 dakika bekletmiş olduğunuz hamuru rulo şeklinde açın ve ceviz büyüklüğünde kesin. Kestiğiniz hamurları 20 dakika daha bekletin.
  6. Bekletmiş olduğunuz hamuru merdane ile açın ve Ayçiçek yağı ile yağlayarak üst üste koyun ve incecik açın.
  7.  İncecik açmış olduğunuz hamurları zarf şeklinde katlayın ve rulo şeklinde sarın ve 20 dakika bekletin.
  8. Hamurunuz dinlendikten sonra parçalar halinde kesin ve başparmağınızla bastırdıktan sonra tepsiye yerleştirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.