Yabancıya Konut Satışında Rekor Kırıldı!

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi sürüyor. Yılın ilk 8 ayında yabancıya konut satışında rekor rakama ulaşıldı.

15.09.2021-09:47 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-11:16) Yabancıya Konut Satışında Rekor Kırıldı!

Yabancılar Türkiye'deki konutlara ilgi göstermeye devam ediyor. Türkiye’de yabancıya konut satışında toplamda 30 bin 849 adetle tarihi bir rekora imza atıldı. 

KONUT SATIŞINDA REKOR

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ağustos ayında konut satışı yüze 50,7 artık göstererek 5 bin 866 bin adede ulaştı. Böylece tüm zamanlarda en yüksek ikinci, ağustos ayına ait olarak da tarihi rekor rakam olarak tarihe geçmiş oldu.

ABD’LİLERİN ALIMLARINDA 3 KAT ARTIŞ

Yabancıya yapılan konut satışlarının, devamlı olarak artan grafiğinin bu yıl içindeki hedefi olan 50 bin adede ulaşmasına gittikçe yaklaşıldığını belirten Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal ABD’lilerin yaptıkları alımlarla ilgili konuştu. Akbal, ABD'lilerin Türkiye'den konut alımı noktasında ağustos ayında 19. sıradan 8. Sıraya çıktığını belirtti.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında 58 adet olan ABD'lilerin aldığı konut sayısı bu yıl 173'e yükselerek 3 katına çıkmış oldu.

Türk gayrimenkul sektörünün daima öncelikli yatırım çeken bir iş kolu olduğunu belirten Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, ‘Yabancı yatırımcı Türkiye'yi güvenli liman olarak görüyor’ ifadelerini kullandı.

YILIN EN YÜKSEK RAKAMI

Türkiye’de ağustos ayında 141 bin 400 konut satışı yapıldı. Bu yıl içinde aylık bazda en yüksek satış rakamına ulaşılmış oldu. Ağustos ayında satışı yapılan konut sayısı temmuz ayına kıyasla yüzde 31.19 artış gösterdi. Geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla da yüzde 17 azaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal