Van Gölü'nde Yürek Burkan Görüntü: Balıkçı Tekneleri İş Makinesi Yardımıyla Açıldı

Van Gölü’nde kuraklık nedeniyle yürek burkan görüntüler oluştu. Balıkçı tekneleri iş makinelerinin yardımıyla açılabildi.

15.09.2021-09:46 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-15:57) Van Gölü'nde Yürek Burkan Görüntü: Balıkçı Tekneleri İş Makinesi Yardımıyla Açıldı

Van Gölü’nde kuraklık nedeniyle yürek burkan görüntüler oluştu. Balıkçı tekneleri su seviyesinin çekilmesi yüzünden ancak iş makinelerinin yardımıyla açılabildi.

VAN GÖLÜ’NDE BALIKÇI TEKNELERİ KURAKLIK NEDENİYLE AÇILAMADI

Van'ın Erciş ilçesinde yer alan ve doğa mirası olan Van Gölü de kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Kurumaya başlayan gölde bugün yürek burkan görüntüler oluştu. Göle açılmak isteyen Balıkçı tekneleri su seviyesinin çekilmesi yüzünden ancak iş makinelerinin yardımıyla açılabildi. Önceki yıllara oranla yağış miktarındaki azalmanın yanı sıra sıcaklığa bağlı buharlaşmanın artması sonucu su kaynakları ve bölgedeki baraj ve göllerin seviyesinde düşüşler yaşandı. Küresel iklim değişiklikleri, küresel ısınma ve insanların su kaynaklarını bilinçsiz bir şekilde kullanması Van Gölü’nü de kurama ile tehdit ediyor.

BALIKÇI TEKNELERİ İŞ MAKİNELERİNİN YARDIMI İLE GÖLE AÇILDI

Gölde açılmak isteyen balıkçı tekneleri su seviyesinin az olması nedeniyle zor anlar yaşadı. Açılamayan balıkçı tekneleri için belediyeye ait iş makinesiyle teknelerin bulunduğu bölgede dip temizliği yaptı. Balıkçı tekneleri iş makinelerinin yardımıyla ancak göle açılabildi.

KURAKLIK NEDENİYLE TEKNELER KARAYA OTURDU

Çalışmaları yerinde takip eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmetbeyoğlu açıklamasında ‘Van Gölü'nde suların çekilmesiyle balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımızın tekneleri barınaklarında karaya oturdu. Tekneleri mahsur kaldı. Limanda mahsur kalan teknelerimizin tekrar balıkçılık faaliyetleri ile uğraşabilmesi için çalışma başlattık. Bu kapsamda limanın zeminindeki kaya ve balçıklar temizlendi. Balıkçılar da yeniden işlerine başladı’ diyerek Van Gölü’nün yaşadığı tehlikeye vurgu yaptı.

SUYUN ÇEKİLMESİ BİZLERİ TEDİRGİN EDİYOR

30 yıldır Van Gölü'nde balıkçılık yapan Nedim Arslan ise ‘Havaların kurak geçmesi nedeniyle gölün suyu çok çekildi. Teknelerimiz limanda mahsur kaldı. Belediyeden yardım istedik ve iş makinesi yardımıyla teknelerimizi suyla buluşturduk. Suyun çekilmesi bizleri tedirgin ediyor’ diyerek yaşanılan kuraklıktan dolayı endişe duyduğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal