İnşaatında Çalıştığı Kütüphaneye Doktor Adayı Olarak Geliyor

23 yaşındaki Hasan Coşkun, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenci olarak eğitimine devam ediyor. Kütüphanenin inşaatında işçi olarak çalışan Coşkun, şimdi ise kütüphaneye doktor adayı olarak geliyor.

15.09.2021-09:32 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-09:49)

Hasan Coşkun, Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Hacıhüseyinler köyünde doğdu. Eğitimine köy ilkokulunda başlayıp eğitim hayatı süresinde doktor olmayı hayal etti. 5 yıl önce ise Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. İnşaatında işçi olarak çalışan Coşkun, üniversite kütüphanesine şimdi tıp öğrencisi olarak geliyor.

PAYLAŞIMI BİNLERCE BEĞENİ ALDI

Coşkun, sosyal medyada fotoğrafını payalaşarak,  ‘Sizce ben, inşaatında çalıştığım kütüphaneye yıllar sonra tıp fakültesi öğrencisi olarak çalışmaya gelmiş miyimdir?’şeklindeki mesajı binlerce beğeni aldı.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise paylaşımdan sonra kütüphanede  Coşkun bir araya gelerek genç doktor adayını tebrik etti.

HEP DOKTOR OLMANIN HAYALİNİ KURDUM

Genç doktor adayı, ilkokuldan bu yana doktor olmanın hayalini kurduğunu söyleyen genç, lisedeyken ailesine yük olmamak ve eğitim giderlerini karşılayabilmek adına inşaatlarda çalıştığını anlattı. Coşkun, ‘Köyde işler olmadığı zaman şehirde farklı işlerde, inşaat işinde, kasiyer olarak, kayısı bahçelerinde çalıştım. Yaz aylarında boş zamanlarım çalışmakla geçti.’ dedi.

ÇALIŞMALARIMIN NETİCESİNİ ALDIM ÇOK MUTLUYUM

Üniversite sınavına hazırlandığı zaman içinde kampüsteki kütüphanenin inşaatında da çalıştığını söyleyen Coşkun, kütüphaneye bir gün tıp öğrencisi olarak ders çalışmaya geleceğini aklının ucundan bile geçirmediğini söyledi. Coşkun, ‘Güneşin altında çalışıyorduk, zor günlerdi. Üniversiteyi kazanınca buraya ders çalışmaya geldiğim zaman insanın azmedince, hedefleri doğrultusunda çalışınca neleri başarabileceğini gördüm. Çalışmalarımın neticesini aldım, bunun için çok mutluyum. Çok güzel bir duygu.’ şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜ TEBRİK ETTİ

Genç doktor adayının, zorluklara rağmen çalışıp tıp fakültesini kazandığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Göktaş, ‘Hasan kardeşimizin sosyal medyada mesajını görünce hakikaten biz de heyecanlandık. Azimle çalışarak insanın neler yapabileceğinin en güzel örneklerinden birisi. Bu başarı genç kardeşlerimize, çocuklarımıza örnek olması açısından çok önem arz ediyor. Kendisiyle sohbet ettik, puanı da oldukça yüksek. FÜ Tıp Fakültesi'nin alanında çok başarılı bir üniversite olduğunu araştırmış, tercihini kullanmış. Buna da ayrıca sevindik. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.’ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal