Meteoroloji Uyardı: Sel, Yıldırım, Hortum!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

15.09.2021-09:23 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-11:54) Meteoroloji Uyardı: Sel, Yıldırım, Hortum!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Muğla çevreleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

BAZI BÖLGELERDE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımında vatandaşlara yağışlara karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Hava sıcaklığı için ise İç ve batı kesimlerde 2-6 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatılı yönlerden bazen hafif bazen orta dereceli rüzgar esmesi tahmin ediliyor.

MARMARA

Marmara bölgesi parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusu ile Trakya kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olabileceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ

Akdeniz bölgesinde hava parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Burdur ve Isparta çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu bölgesinde hava parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Batı Karedeniz bölgesinde ise hava parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bolu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Bu bölgelerde hava parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz Bölümü, Doğu Karadeniz kıyıları ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Samsun il genelinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu bölgesi için hava parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Son olarak Güneydoğu Anadolu bölgesinde havanın az bulutlu ve açık, batısının zamanla parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal