Yabancılara Bir Yılda 68 Binin Üzerinde Taşınmaz Satıldı! Konut İçin O Şehirlere Akın Ettiler

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi verilerine göre, yabancı yatırımcılar son bir yılda 68 binin üzerinde taşınmaz satın aldı. Bununla birlikte yabancıların yatırım ve yerleşim amaçlı en çok tercih ettiği iller de belli oldu.

10.02.2022-15:25 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-16:47)

Yabancı yatırımcıların son bir yıl içinde ülkemizde 68 binin üzerinde taşınmaz satın almasının arından Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Mardin, Kilis, Hatay’da imarlı alanın yüzde 10’u aşması sebebi ile mülk satışlarının yasak olduğunu ifade etti. 

Türkiye’de son bir yılda yabancılar tarafından 68 binin üzerinde taşınmaz satın alındı. Öte yandan yabancıların yatırım ve yerleşim amaçlı en çok tercih ettiği iller de belli oldu. İşte detaylar…

YABANCILAR EN ÇOK 3 BÜYÜK ŞEHRE EK OLARAK SAHİL KASABALARINI TERCİH ETTİ

Ülkemizde son bir yılda yabancıların yatırım ve yerleşim amaçlı en çok tercih ettiği illerde başka İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara ve küçük sahil kasabaları oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Mardin, Kilis, Hatay’da imarlı alanın yüzde 10’u aşması sebebi ile mülk satışlarının yasak olduğunu ifade ederek, ‘Bu üç ilin tamamı, kamu yararı ve ülke güvenliği açısından Bakanlar Kurulu kararıyla yabancıların taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edemeyecekleri alan olarak belirlenmiştir’ diye konuştu. 


İSTANBUL ZİRVEDE, ANTALYA TAKİPTE

Yabancıların yatırım ve yerleşim amaçlı yaptığı konut satışları geçen yıl 68 bin 600 adet olurken bu yıl konut satışlarının 70 bine ulaşması bekleniyor. Geçen yıla oranla bu yıl konut satışları yüzde 43.5 oranında artış gösterdi. Yabancı mülk satışlarına ilişkin soruları yanıtlayan Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un aktardığı bilgilere göre, yabancıların en çok konut aldığı il 29 bin ile İstanbul oldu. İstanbul sonrasında 12 bin konut satışıyla Antalya, 3 bin 464 ile Ankara, 2 bin 256 ile Mersin, bin 829'la Yalova, bin 666 bursa, bin 321'le İzmir oldu. Trabzon’da 900’ yakın satış ile en çok konut satın alınan iller arasında oldu. 

HATAY, KİLİS, MARDİN'DE SATIŞ YASAK

Türk vatandaşlıkları olmayan Süryani, Ermeni ve Rumların Hatay, Kilis, Mardin'de taşınmaz mülk satın alamadıklarına yönelik iddialara yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, ‘Bu illerin tamamı kamu yararı ve ülke güvenliği açısından Bakanlar Kurulu'nun 27 Ekim 2008 tarihli kararı ile yabancıların taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edinemeyecekleri alan olarak belirlenmiştir. Hatay, Kilis, Mardin illerinde yabancıların taşınmaz edinimi yasaklanmış olup; bu illerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes herhangi bir renk, dil, ırk ayırımı olmadan taşınmaz edinebilmektedir. Ülkemizde yabancı gerçek kişilerin edinimleri ile ilgili uygulanan mevzuatta belirgin bir ırk, ya da dini cemaat ayrımı gözetilmemektedir. Tapu Kanunu kapsamında belirlenen ülkeler, ülkemizden taşınmaz edinebilmektedir’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal