Yabancı oyuncu kuralı kalkıyor mu? Türk futbolunda büyük bir değişim yaşanabilir. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yabancı oyuncu kuralı için komisyon kuracaklarını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, merakla beklenen yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili olarak flaş bir açıklama yaptı. Bu konuda tek başlarına karar vermeyeceklerini, kulüplerle birlikte bir komisyon kuracaklarını belirtti.

22.07.2022-15:17 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-15:17)

Türk futbolunun son yıllardaki en büyük problemi haline gelen yabancı oyuncu kuralıyla ilgili olarak tartışmalar bitmek bilmiyor.

Spor Toto Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinin bu konuda büyük sıkıntılar yaşıyor olması yeni gelen Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini harekete geçirdi.

TFF'ye büyük baskı yapılıyordu

Kulüplerden de federasyon yönetimine yabancı oyuncu sınırlaması konusunun çözüme kavuşturulması için çok yoğun bir baskı yapıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.


Mehmet Büyükeşi'den yabancı kuralı açıklaması!

TRT Spor’a konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, merakla beklenen yabancı oyuncu kuralına ilişkin olarak yaptığı açıklamalarla gündem yarattı. Başkan Büyükekşi, yapmış olduğu açıklamalarda ;

‘ Yabancı sınırı büyük bir tartışma konusu haline geldi. Yabancı sınırlamasıyla ilgili olarak tek başımıza karar vermeyeceğiz. Bu konu ile ilgili olarak bir komisyon kuracağız. Bu komisyonun içerisinde hem Kulüpler Birliği hem de 1. Lig kulüpleri olacak. Özellikle yapmak istediğimiz şey uzun vadeli stratejiler oluşturup ve bir daha değişmeyecek. Kulüplerin de arkasında duracağı kuralı belirleyip gerekirse aynı şekilde devam etmesi, gerekirse azaltılması gerekirse de tamamen serbest bırakılması... Biz her konuda Türk futbolunun geleceğine fayda sağlayacak neyse onun için çabalayacağız. ‘ ifadelerini kullanarak dikkatleri üzerine çekti.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal