Yaban mersini kilo verdirir mi? Yaban mersini çayı nasıl yapılır? Yaban mersininin saça ve cilde faydaları

Pek çok sağlık sorununun şifası olarak bilinen yaban mersini, doğadaki en faydalı bitkilerden birisidir. Peki Yaban mersini kilo verdirir mi? Yaban mersini çayı nasıl yapılır? İşte Yaban mersininin saça ve cilde faydaları...

28.06.2022-16:25 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-16:25) Yaban mersini kilo verdirir mi? Yaban mersini çayı nasıl yapılır? Yaban mersininin saça ve cilde faydaları

İngilizce anlamı ‘’Blueberries’’ olarak bilien yaban mersini farklı yörelerde çay üzümü, çoban üzümü, turna yemişi gibi isimlerle de bilinmektedir. Pek çok sağlık sorununun şifası olarak bilinen yaban mersini, doğadaki en faydalı bitkilerden birisidir. Yaban mersininin sağlığa faydaları hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler yaban mersininin saça ve cilde faydalarını internet üzerinden araştırıyor. Peki Yaban mersini kilo verdirir mi? Yaban mersini çayı nasıl yapılır?

Yaban mersini kilo verdirir mi?

Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yaptığı araştırmaya göre yaban mersininin içinde bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. Ayrıca içerdiği antioksidanlar, oksidatif maddeleri ise stresin yükselmesini engeller ve tam tersine stresi yatıştırmaya yardımcı olur.

Yaban mersininin etkilerini arttırmak için isterseniz yaban mersini çayı içebilir, isterseniz ise yaban mersinin sade şekilde tüketebilirsiniz. Ayrıca yaban mersininin suyunu da tüketmeniz halinde yaban mersininin yararlı maddelerinden olan flavonoid antioksidandan da faydalanmış olursunuz.

Yaban mersini faydaları

Yaban mersininin diğer faydalarından en bilinenleri şu şekildedir:

- B vitamini içerir.

- Saçların sağlıklı uzamasına sebep olur.

- İçerdiği proantosiyanidinler sayesinde saçın büyümesini arttırır.

- Saç maskesi olarak kullanılabilir.

- B12 vitamini bakımından zengindir.

- Cildin yaşlanmasını geciktirir.

- Kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

- Göz bozukluğunu azaltır.

- Kılcal damarları güçlendirir.

- Kalp hastalıkları bulunan kişilerin riskini azaltır.

- Kanser hastalıklarına karşı savaşmak için birebirdir.

- Yaban mersini aynı zamanda hafıza dostu bir meyvedir. Yaşa bağlı olarak ortaya çıkacak bilişsel hastalık riskini azalttığı bilinen yaban mersini, nöronlar arasındaki bağlantıları korur ve güçlendirir.

- Stresin yatışmasına yardımcı olurken sinir hücrelerinin sağlıklı çalışmasını sağlar.

- Diyabet ve insülin direncinin normal seviyede kalmasını sağlar.

- Lif bakımından oldukça zengindir.

- Kabızlık problemini giderir.

- Göz kuruluğu ve miyop gibi göz kaynaklı sorunlara karşı birebirdir.

- İshal kesici etkisiyle bilinmektedir.

Hamilelerin yaban mersini tüketmesinde bir sakınca yoktur. Fakat her besinde olduğu gibi yaban mersininin aşırı tüketilmesi de bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.

Yaban mersini çayı nasıl yapılır?

1 su bardağı suyu cezvede kaynatın, ve ocaktan alın. İçine 2 çay kaşığı kurutulmuş yaban mersini atıp 10 dk demleyip içmeye hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal