Ya Latif nedir, ne demek? Ya Latif esmasının faziletleri

Allah'ın isimlerinin toplanıldığı Esmaül Hüsna’da yer alan Ya Latif esmasının içerisinde birçok sır ve fazilet bulunur. Bu kapsamda Müslümanlar dua ettikleri sırada genel olarak 'Ya Latif esması'nı talep ederler. Peki, Ya Latif nedir, ne demek? İşte, Ya Latif esmasının faziletleri

15.03.2022-16:21 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-16:22) Ya Latif nedir, ne demek? Ya Latif esmasının faziletleri

Ya Latif esması, sonsuz anlamda lütuf, ikram sahibi demektir. Her şeyi doğrusu ve ayrıntılarıyla bilmek anlamı da taşıyan Ya Latif anlamında yeryüzünde bulunan tüm nimetleri yaratıcı Allah'tır denir. Kuran'ı Kerim içerisinde ise Allah'ın zengin, kulların ise fakir oldukları bildirilir.

Şaban ayı içinde çekilen zikirlerin arasında yer  alan Ya Latif esmasının anlamı birçok kesim tarafından merak ediliyor. Kur’an-ı Kerim'in Fatır Suresi’ndeki 11. ayette yer alan El-Latif esmasıyla ilgili ebced değerleri ve zikir adedi 129 olarak bilinir. 

Ya Latif Esmasının faziletleri

Ya Latif esmasının faziletleri

Genel anlamı ayrıntılı olarak her şeyin inceliklerini bilen anlamına gelen a Latif esması, beklenmedik zamanlarda Allah'ın kullarına iyilik ulaştıran anlamını da taşır. Günde 9 kez 'Ya Latif' isminin zikredilmesi kişinin rızkının bollaşmasına ve evine bereket girmesine olanak sağlar. İşlerinin yolunda gitmesini isteyen kişi 'Ya Latif asması' zikrini günden 133 kez tekrarlar.

İçinden çıkamayacak bir hal durumuna giren kişiler 16.641 kez 'Ya Latif' zikrini tekrar ederlerse işleri kolay hale gelir. Zor bir durum içine düşen kişiler ise günde 129 kez 'Ya Latif' derlerse zor durumdan kurtulur. Namazlardan sonra yapılan zikirler hastalık  ve güçlüklere karşı dayanıklı olmak için de yapılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal