İstanbul'da şoke eden olay! Bebeklerinin cenazesi yerine kesik bacaklarla karşılaştılar: Aile neye uğradığını şaşırdı

İstanbul'da 5 buçuk aylık hamileyken bebeği karnında ölen Havvanur T. ölü bebeğini doğurmasının ardından defnetmek için İzmir'e götürdü. Acılı aile tabutu açınca bebeklerinin yerine erkek çocuğa ait kesik bacak görünce gözlerine inanamadı. Aile hastane yetkilileri ve görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

15.03.2022-16:14 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-17:38) İstanbul'da şoke eden olay! Bebeklerinin cenazesi yerine kesik bacaklarla karşılaştılar: Aile neye uğradığını şaşırdı

İstanbul'da bugün akılalmaz bir olay yaşandı. 5 buçuk aylık hamile olan Havvanur T.'nin bebeği karnında öldü. Hastaneye giderek ölen bebeği doğurtulan kadın bebeğin cenazesini alıp İzmit'e defnetmeye götürdü. Anne ve baba teslim aldıkları tabutu açınca neye uğradıklarını şaşırdılar. Çünkü tabuttan bebek yerine bir erkeğe ait kesik bacak ortaya çıktı. Aile hastane yetkilileri ve görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özel bir anaokulunda okul öncesi öğretmeni olan 37 yaşındaki Havvanur T. avukatı Nisanur Akçay Çalış aracılığıyla savcılığa suç duyurunda bulundu. Şikayet dilekçesinde, Havvanur T.'nin 3 Kasım 2021 tarihinde karnında ölen 5,5 aylık bebeğini aldırmak için özel bir hastanede doğum operasyonu gerçekleştirildiği anlatıldı.

Ölüm belgesinin olmaması durumunda bebeği teslim alamadığını belirterek, 'Doğum işlemini gerçekleştiren doktorun talebi onaylanarak bebeğin defin işlemleri için morgdan teslim alınabileceği bilgisini vermiştir. Müvekkilim ve ailesi doğum işleminden sonra hekimin onayı üzerine morga inerek cenaze teslim talebinde bulunmuş fakat morg personeli ölüm belgesi olmadan bebeği teslim etmeyeceklerini, ölüm belgesi gerektiği bilgisiyle müvekkilimin talebini reddetmişlerdir' açıklamalarında bulundu.


Tabutu açtıklarında gözlerine inanamadılar

Tekrardan başhekimliliğin yolunu tutan aile, ölü doğan bebeğin 500 gramın altında olduğu için ölüm raporu alamayacaklarını ancak yazılı izinle cenazelerini teslim alabileceklerini öğrendi. Yazılı izinle bebeklerini alan ailenin defin işlemleri için İzmit'e gittikleri anlatılan dilekçede, "İzmit'te tabutu açtıklarında adeta bir facia ile karşı karşıya kaldıklarını görmüşlerdir. Çünkü ölü doğan bebeklerinin cenazesini aldıklarını düşünen müvekkilim ve eşine teslim edilen tabuttan bir başkasına ait dizden kesilmiş bacak çıkmıştır" denildi.

Uyku düzeni bozuldu

Müvekkilinin uyku düzeninin bozulduğunu belirterek, 'Müvekkillerin uyku düzeni ve ruh hali oldukça bozulmuştur. Davacının rüyalarına sürekli bir kesik bacak girmektedir'  Aile, hastane yönetimi ve görevlileri hakkında savcılığa 'görevi ihmal' suçundan şikayetçi olurken 100 bin manevi 6 bin 50 TL de maddi olmak üzere tazminat davası açtı. Aile kesik bacağı hastaneye iade edince görevlilerin hatası olduğu söylenerek bebeğin cenazesi aileye teslim edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal