AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Avrupa'ya sert tepki! 'Güvenlik krizi olduğunda Türkiye'yi hatırlıyorlar'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekilleri ile buluşmasının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin tarih boyunca güçlü bir Avrupa devleti olduğunu söyleyen Çelik, ‘Güvenlik krizi olduğunda Türkiye'yi hatırlıyorlar’ dedi.

15.03.2022-15:38 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-15:38)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Parti içinden 60 milletvekilinin katıldığı programda, iç ve dış gelişmelerin değerlendirildiği kaydedildi. 

Rusya Ukrayna savaşı

AK Parti Genel Merkezi'nde dış ve iç gündeme ilişkin birçok konuyu değerlendiren Çelik, ‘Bütün Avrupa'yı tehdit eden bir durumda bile ön yargı hakim. Yıllardır Avrupa kıtası bu kadar yakınında bir savaş görmemişti. Bunun şokunu yaşıyorlar. Kırım işgal edildiğinde Türkiye'nin ortaya koyduğu tavır ve çağrıya gereken destek verilseydi belki bugün Ukrayna'daki tablonun ortaya çıkması engellenecekti. İlkesizlik demokrasinin bağışıklık sistemini yok eder. İlkesizlik özgür dünyanın bağışıklık sistemini yok eden bir virüstür’ dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Türkiye dostları için güçlü bir devlet, güvenli bir müttefiktir

Türkiye’nin güçlü bir demokrasiye sahip olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti: ‘Ne Avrupa demokrasisinin tarihini Türkiye olmadan yazabilirsiniz ne de Avrupa kıtasının geleceğini Türkiye olmadan şekillendirebilirsiniz. Türkiye dostları için güçlü bir devlet, güvenli bir müttefiktir. Bunun kıymetinin net bir şekilde anlaşılması ve bilinmesi gerekir. Bugün eğer barış ve kalıcı bir ateşkes umudu varsa buna en büyük katkıyı Türkiye yapacaktır. Türkiye bunu yapmaya hazırdır ve bütün hazırlıklarını bu yönde sürdürmektedir. Türkiye ile çok daha verimli ilişkilerin kurulacağı döneme girildi.’

Diyarbakır annelerinin ayağına gitmek bir şereftir 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Diyarbakır ziyareti üzerinden hedef alan Çelik, ‘Anneler ayağa çağrılmaz! Diyarbakır annelerinin ayağına gitmek bir şereftir. Türkiye'nin terörle mücadelesi dünyanın en meşru mücadelesidir. Bir demokrasi mücadelesidir’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal