Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Mustafa Kemal Atatürk'ü kim canlandırıyor? İlker Kızmaz kimdir? İlker Kızmaz'ın rol aldığı yapımlar ve diziler

Bu akşam TRT 1 ekranlarında yer alacak 'Ya İstiklal Ya Ölüm' dizisinde Atatürk karakterine kimin hayat vereceği konuşuluyor. Milli Mücadele Dönemi'ni anlatan dizide Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran oyuncu ise birçok dizisever tarafından merak edilen konular arasında. Peki, Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Mustafa Kemal Atatürk'ü kim canlandırıyor? Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Atatürk'e hayat veren oyuncu hakkında merak edilenler...

16.03.2022-19:55 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-19:56) Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Mustafa Kemal Atatürk'ü kim canlandırıyor? İlker Kızmaz kimdir? İlker Kızmaz'ın rol aldığı yapımlar ve diziler

TRT 1 ekranlarında bu akşam yer alacak Milli Mücadele Dönemi'nin anlatıldığı Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Atatürk'e hayat veren isim oldukça merak ediliyor. Dizide Atatürk rolüyle izleyenlerin karşısına ise İlker Kızmaz çıkıyor. Bunun üzerineyse İlker Kızmaz hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı.

İlker Kızmaz kimdir

İlker Kızmaz kimdir?

İzmir'de 9 Eylül 1975'de doğan yetenekli oyuncu aynı şehirde büyümüştür. Tiyatroya ilgisi bulunan İlker Kızmaz, İzmir'de kurulan özel tiyatrolarda oyunculuk yapmıştır. Kızmaz, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezunudur. 2004'te İstanbul'a giderek Ekol Drama Sanat Evi'nde daha sonraysa Bahçeşehir Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi almıştır.

2002 yılında yayınlanan 'Aslı ile Kerem', 'Yeter Anne', 'Candan Öte' gibi dizilerde rol alan Kızmaz, yine aynı yıllar içerisinde bazı reklam filmlerinde de oynamıştır.

2012'de ise Çanakkale Savaşı'nı anlatan "Çanakkale 1915" adlı sinema filminde Yarbay Mustafa Kemal rolüyle sinemaseverlerin karşısına çıkmıştır. 2014 yılında yine bir TRT dizisi olan "Yedi Güzel Adam" ismindeki dizide Kenan Hoca karakterine hayat vermiştir. Aynı yıl içerisinde yayınlanmaya başlayan ve başrollerinde Ayça Bingöl ve Ekin Koç'un oynadığı "Benim Adım Gültepe" dizisinde de Halil karakteriyle sevenlerinin karşısındaki yerini almıştır. Yapımı 2016 olan "Tatlı İntikam" adlı romantik-komedi dizisinde Barış karakterini canlandırmıştır.

İlker Kızmaz ve ailesi

"Nefes: Vatan Sağolsun" film projesinde ise Aslı Türkel'le tanışarak 16 Haziran 2014 tarihinde dünya evine girmiştir. Bundan iki sonra ise baba olmuştur. Aynı zamanda uzak doğu sporlarına ilgi duyan İlker Kızmaz, İzmir'de başladığı aikido eğitimini 2 yıl yaptıktan sonra eğitimine İstanbul'da devam etmiştir. Ayrıca binicilik sporu ile ilgilenmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal