XVS coin nedir? Venus coin projesi ve yol haritası

Son yıllarda yatırım amacıyla çok fazla tercih edilen kripto para piyasasına sık sık yeni alt coinler ekleniyor. İnsanlar merakla alt coinleri araştırıyor. Peki XVS coin nedir? XVS coin fiyatı nedir? Tüm detaylar haberimizde.

17.05.2022-23:37 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-23:37) XVS coin nedir? Venus coin projesi ve yol haritası

Nakit paralarını yatırım için kullanan ve uzun vadede kâr elde etmek isteyen insanların sıkça tercih ettiği kripto para piyasasında hareketlilik devam ediyor. Alt coinlerden biri olan XVS coin sıkça araştırılan coinlerden biri oldu. Peki XVS coin nedir? XVS projesi amaçları nelerdir? XVS coin ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

XVS coin nedir

XVS coin son 24 saat içinde 0 dolar işlem hacmiyle 0.00 dolardır. Son hafta içerisinde de yüzde 0.000 değişim göstermiştir. Venüs olarak bilinen XVS coin Binance Akıllı Zincirleri üzerinde başlatılmış ve algoritmik bir para piyasasına sahip sentetik bir stabilcoin protokolü olarak tasarlanmıştır. Merkezi olmayan finans ekosistemi içerisinde kullanımı kolay kripto paraları ödünç vermek ve borçlanmaları çözümlerle kullanıcıya sunarak, kullanı işlem ücretinden daha da az kaybeder ve daha yüksek hızda teminat karşılığında borç alınmasına olanak sağlar. XVS coin akıllı sözleşmelerine en az yüzde 200 teminat gönderir ve VAI stabilcoinler çok kısa bir süre içerisinde talep sonrası basılmasına olanak sağlar. VAI jetonları Amerikan doları değerlerine abitlenmiş BEP-20 jetonları olarak bilinmektedir. XVS jetonları da BEP-20 jetonlarına tabanlıdır. Fakat bunun yerine XVS protokolü yönetimi için kullanılmaktadır ve yeni teminat türleri eklemek, ürün iyileştirmeleri düzenlemek, parametreleri değiştirmek gibi konulara oy vermek için kullanılabilmektedir. XVS coin kurucuları, ekip üyeleri, diğer danışmanlardan herhangi bir tanesinin XVS belirteci tahsisine sahip olması sebebiyle de protokol yönetimi de tamamen XVS üyeleri tarafından kontrol sağlanmaktadır.

XVS Coin Nedir

XVS coin kurucuları

XVS coin projesi Swipe proje ekibi tarafından yönetilmektedir. Projenin asıl amacı topluluk yönetim yoluyla merkeziyetçiliği sağlayabilmektedir. Ekip, kurucular ve geliştiriciler için de ön madenler bulunmamaktadır. Bu husus XVS kurucularına Cenüs Protokolü projesinde izlenilen yolda kontrolü sağlamaktadır.

Venüs'ün benzersiz özellikleri nelerdir

Coin Binance Akıllı Zincir üzerine inşa edildiği için doğrudan yüksek hız ve düşük maliyetlerle işlem yapılmasını sağlamaktadır. Bu protokol, coin kullanıcılarının anlık olarak işlem yapabilmelerini sağlar. Bitcoin, XRP Litecoin ve tüm diğer kripto para birimleri içinde borç vermeye erişimi sağlayan da ilk uygulamadır. Aynı zamanda Venüs Protokolü kullanan kullanıcıların herhangi bir kredi kontrolünden geçmeleri de gerekmez ve bunun yanında merkezi olmayan uygulama ile etkileşime girip kredi desteği alabilmektedir. Protokolün üstünde herhangi bir merkezin otoritesi bulunmadığı için tüm kullanıcıların coğrafi bölgeleri, kredi puanları ya da başka etkenlerle kısıtlama sağlanmaz. Bahsedilen kredi tüm Venüs kullanıcılarının da katkı sağladığı bir havuzdan sağlanmaktadır. Tüm krediler platform içerisinde borçlu kişiler tarafından yapılmıştır ve güvence altına alınmıştır. Aynı zamanda Venüs Protokolü de doğru fiyatlandırma sağlayabilmek için fiyat besleme oracle'ları kullanılmaktadır.

Borsada kaç adet Venüs coin vardır

Toplam olarak maksimum 30 milyon XVS jeton arzı bulunmaktadır. 2020 Kasım ayında ise 4.2 milyondan daha fazla XVS jetonu dolaşımda idi. Venüs, Binance Coin, Binance USD ve Swipe tokenlerini de dahil etmek üzere varlıkları stake ederek kullanıcıların XVS'yi çiftleştirebilmelerini sağlayan ilk platformlardan biridir. Toplam arzın yüzde 20'si Binance Launchpool'a tahsis edilmiştir ve kısa süre içinde de Binance değişim listelerinde sıralanmıştır. Proje içinde sön satış ya da özel satış ya da ekibe ait token tahsisi bulunmamaktadır. Fakat arzın yüzde 1'i Binance ekosistemi için ayrılmaktadır. Geride kalan 23.7 milyon XVS jetonu, Venüs Protokolü kullananlar tarafından çıkartılmaktadır. Projenin tanıtımına göre, günlük ödüllerin yüzde 35'i borçlu kullanıcılara, 35'i tedarikçi olanlara, kalan yüzde 30'u ise VAI stablecoin madencilerine dağıtılmaktadır.

Venüs ağı nasıl güvenceye alınmaktadır

Venüs projesi Binance Akıllı zincir tarafından güvene alınmıştır. BSC, Ethereum Sanal Makine ile uyumlu çalışmaktadır ve çevrimdışı olunsa ya da sorunlarla karşılaşılsa dahi Binance Chain çalışabilmektedir. Binance Akıllı Zinciri, blok zincirleri güvence altında tutmak için kanıtlanan bir yetki olarakta bilinmekte olan fikir birliği algoritma olarak kullanılır. Tüm bunlar proof of stake ve yetki kanıtlarını birleştiren bir fikir birliği oluşturan mekanizmalardır. Binance Akıllı Zincirlerde görevleri yürüten ve işlenen işlemler ile ilgili fikir birliğine varmaktan sorumlu olan 21 doğrulayıcı ağ bulunmaktadır. Tüm bunların da dışında Venüs müşterileri ödün alınan tutarın yüzde 75'in altına düşmesi halinde borçlu teminatlarını otomatik olarak karşılamakta ve korumaktadır. Bunun sonucunda teminatlandırma oranı korunmakta ve tedarikçilere erken ödeme yapılabilmektedir.

Venüs XVS coin nereden satın alınır

2020 Kasım'dan beri Venüs Binance, Bitcoin (BTC), Tether (USDT), Binance USD (BUSD), Binance Coin (BNB)'de listelenmeye sunulmuştur. Şu an için ise doğrudan bir fiat rampası bulunmamaktadır. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal