Emeklilere son dakika müjdesi! 13,5 milyon emeklinin cebine fazladan 750 TL girecek

Nakit arayışında olan emeklilere son dakika müjdesi geldi. Alınan bilgilere göre 13.5 milyon emeklinin cebine fazladan 750 TL girecek. Konunun detayları haberimizde...

17.05.2022-22:40 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-22:40) Emeklilere son dakika müjdesi! 13,5 milyon emeklinin cebine fazladan 750 TL girecek

Emekli vatandaşların maaşlarını taşıma işlemleri konusunda Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılan anlaşmaya göre emekli maaşını belirli bankalara taşıyan kişilere aldıkları maaşla göre emekli promosyon ödemesi yapılıyor. Enflasyondan en çok etkilenen kesim olan emekliler ise bu gelişmeyle beraber Türkiye’nin önemli kamu bankalarından Halkbank’ın başlattığı emekli promosyon kampanyasının detaylarını öğrenmeye çalışıyor.

13,5 milyon emeklinin cebine fazladan 750 TL girecek

Enflasyonda özellikle son aylarda yaşanan yüksek artışlar sebebiyle Türkiye’deki hemen hemen her vatandaş alım gücü konusunda oldukça ciddi sıkıntılar yaşıyor. Özellikle emekli vatandaşlar açlık sınırının altında maaş aldıkları için geçinmekte oldukça zorlanıyor.

Türkiye’nin önemli kamu bankalarından birisi olan Halkbank imdat çağrısı yapan emekli vatandaşlara yardım elini uzatıyor. Halkbank’tan yapılan açıklamaya göre emekli maaşlarını 3 yıl boyunca Halkbank üzerinden alacaklarına dair taahhütnameye imza atmaları halinde 750 TL’ye kadar promosyon ödemesi alacaklar. Ödemeler emeklilerin aldıkları maaşlara göre değişiyor. İşte maaşlara göre ödenecek emekli promosyon ödemeleri:

Halkbank emekli maaşı

1500 TL altında aylık geliri olan vatandaşlara Halkbank 500 TL tutarında nakit promosyon ödemesi

1500 TL - 2.500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşları Halkbank tarafından 625 TL tutarında nakit promosyon ödemesi

2500 TL ve daha da üzeri bir emekli maaşı alan vatandaşları Halkbank tarafından 750 TL tutarında nakit promosyon ödemesi yapılmaktadır.

Halkbank’ın emekli promosyon ödemelerine başvuru yapmak isteyen kişilerin kendilerine en yakın Halkbank şubesine gitmesi, 0850 222 9262 numarasını araması veva Halkbank mobil ve internet bankacılığı şubelerini ziyaret etmesi gerekiyor.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal